Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Til topps i Trondheim

Over 600 mennesker gjestet Fakta F – den tredje sakprosafestivalen i Trondheim.

Trondheim7
Maria Berg Reinertsen (th.) mottok NTNUs litterturpris for boka Reisen til Bretton Woods. Her med dekan Anne Kristine Børresen fra NTNU.

– Fakta F 2018 utfoldet seg i løpet av tre flotte faktafulle dager, og vi er fornøyde med engasjerte foredragsholdere, kritiske lesepanel, kunstneriske fortolkninger og interesserte publikummere! Det er nok en gang bevist at beboerne i Trøndelag er godt interesserte i å lære om verden rundt seg – i de forskjelligste former, sier festivalsjef Hanna Malene Lindberg.
Fakta F inviterte til sakprosaens mangfoldighet, og til nysgjerrighet på tvers av fagdisipliner og interessefelt. Festivalen presenterte innledere, møteledere og arrangement som beveger seg over skillelinjene mellom fagfelt, kunstfelt og forventninger. Publikum fikk undersøkelser av sakprosaens grenser, Europas grenser, generasjonsgrenser og linjer mellom det målbare og det verdifulle.

Og her er noen glimt fra festivalen i Trondheim:

Trondheim1
Anniken Bjørsnes, Svein Hammer og Dag Larsen diskutere tilstanden for norsk sakprosa for barn.
Trondheim20
Søndag var dramatisering av sakprosa for barn var et populært innslag, med dramaelever ved Charlottenlund videregående skole.
Trondheim15
Kjartan Fløgstad og bratsjist Bergmund Waal Skaslien framførte Sandharpesongar.
Trondheim9
Festivaltegner Trond Rømo in action.
Trondheim2
Morgenbladets kulturredaktør Ane Farsethås var blant annet med i debatten om det faglige grenselandet mellom skjønnlitteratur og sakprosa.
Trondheim6
Fra utdeling av NTNUs litteraturpris.
Trondheim5

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.