Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Sakprosapenger til Litteraturhuset i Fredrikstad

NFFO har bevilget 91 000 kroner til Litteraturhuset i Fredrikstad.

Litthusfred
Daglig leder Roy Freddy Conradi Andersen (t.v.) og programansvarlig Perry Olsen er veldig glade for pengene fra NFFO.

– Det var stor jubel her da vi fikk denne beskjeden, sier Roy Freddy Conradi Andersen, dagligleder ved Litteraturhuset i Fredrikstad.
Det ble etablert i 2013, og huset i fjor hele 272 arrangementer. Drøyt 120 av disse var egenproduserte, og mye over halvparten av dem var sakprosarelatert.

– Vi er rammet hardt av nedstengingen, alle inntekter har tørket vekk. Det betyr at vi er avhengig av hjelp utenfra for å fortsatt kunne gi publikum et godt program. Dette tilskuddet vil gi oss mulighet til å satse videre på sakprosaarrangementer, som vi jo er kjent for å løfte frem.
– Hva skal pengene brukes til?
– I første rekke brukes for å løfte frem sakprosaforfattere som er bokaktuelle i 2019 og 2020. Dette spenner fra det dagsaktuelle til det historiske. Fra bakterier og virus, til internasjonale kriser og amerikansk valgkamp – til hvordan det er å være feminist i coronaens tid. Vi skal tilbake til spanskesyken, norske kvinner i krig og hvordan jihadismen ble vår tids terror.

Et litteraturhus må alltid lytte til publikum og se hva folk ønsker, mener Conradi Andersen.
– Hos oss på Litteraturhuset Fredrikstad har vi i alle år hatt et godt og stabilt publikum nettopp på sakprosaarrangementene våre. Derfor har nok dette blitt en bærebjelke i programtilbudet vårt.
– Vi har nå også startet opp med en egen sakprosasatsing mot barn som vi kaller «Harde fakta for barn», i samarbeid med Fredrikstad kommune. Seks ganger i året fyller vi storsalen med 300 lærehungrige barn fra mellomtrinnet som får møte mange av de fremste sakprosaforfatterne. Nå gjør vi dette digitalt i stedet. Skolen og lærerne hungrer jo etter innhold til den nettundervisningen sin.

To nye arrangement er allerede plottet inn, takket være NFFO-midler:

Terrorens Gudfar med Thomas Hegghammer

Da spanskesyken kom til Norge

Øvrig digitalt program som er ferdig planlagt og arkiv finner du her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.