Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

1001 på Stavanger sakprosafestival

1001 publikummere gjestet Stavanger sakprosafestival 24. november.

Stav1 lite
Øystein Skjælaaen i samtale med Amund Børdahl om boka "Meningen med rus"

Stavanger sakprosafestival 2019 handlet om å gå inn i sin tid. Vi spurte: Er vi alle allerede gjennomteknologiserte smådeler i et digitalt kollektiv, uten at vi bryr oss? Er det best å holde kjeft nå, eller er det kampen mot falske nyheter som vil definere oss i framtida? Blir vi alle trygdebeist til slutt, vil skatteviljen øke på vegne av velferdssamfunnet?
Er skilsmisse egentlig den viktigste og mest lærerike hendelsen i et menneskeliv? Til trøst ffikk vi besøk av rusforsker med doktorgrad i morgenpilsens sosiologi, men også en klink edru Espen Hana uten filter. Og hva kan språket og litteraturen bidra med i 2020?
Og vi spurte videre: Kan nynorskens lys spres i vår tid? Hva kan poesien og musikken gjøre med oss? Hvordan formidler man et engasjert JA-menneske i denne underlige tid? Årets klassiker er Stefan Zweig, avsenderen av den kanskje viktigste boka om Europa: Verden av i går – en europeers bekjennelser. Ja, og så reiste vi blant gangstere, rabbinere, oligarker og rebeller i herrliga London.
Publikumstellingen under festivalen stoppet på 1001 oppmøtte, fordelt på 15 arrangement.

(Saken fortsetter under bildet.)

Stav2 lite
Sanna Saarroma i samtale med Jan Inge Reilstad om "Skilsmisseboken – en overlevelsesguide".

– Takk til alle forfattere og intervjuere, det ble en ganske nydelig sakprosafestival i Stavanger i helgen, med uendelig mye verdifull input, sier festivalsjef Jan Inge Reilstad.
– Det er selvsagt kjekt med god feedback fra forfatterne, de trivdes både på scenen og på festival. Mye godlyd også fra publikum, som fikk en real sakprosameny. Fullt hus på mange av de 14 arrangementene, stort sett forfattersamtaler, men også foredrag.
– Flere NFFO-medlemmer å se i år enn tidligere, det er gledelig – det var da også helt gratis for medlemmer. Det er liten tvil om at Stavanger sakprosafestival er blitt et viktig tiltak for NFFO og medlemmene i Stavanger-regionen. Ekstra stor takk til Linn Tønnesen på Sølvberget, for et strålende samarbeid. Vi gleder oss allerede til neste år!, sier Reilstad.

Festivalen ble arrangert av NFFO i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen og Sølvberget bibliotek og kulturhus.

Stav3 lite
Nazneen Khan i samtale med Harald Birkevold om boka "London. Blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet".

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.