Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Stavanger sakprosafestival er avlyst - for andre gang

Stavanger sakprosafestival er også rammet av korona og blir utsatt – igjen. Men god digitalversjon er på gang!

Stav utsatt

– Stavanger sakprosafestival 2020 skulle gått av stabelen 21 november i fjor, men ble på grunn av koronoasituasjonen flyttet til den da sikre datoen 8 mai 2021, selveste frigjøringsdagen. Da regjeringen og helsemyndighetene nylig satte i gang med fase 1 av gjenåpningsplanen, tenkte vi at vi hadde vært hårfint fremsynte, melder festivalsjef Jan Inge Reilstad fra Stavanger.
– Dagen etter stengte Stavanger kommune ned skolene og utelivet på grunn av uventet stor smitteøkning etter påske. Det kan dessverre ikke bli Stavanger sakprosafestival heller den 8 mai. Vi må avlyse.

– Vi jobber nå iherdig med å lage en nedskalert digital festivalversjon, for at et forventningsfullt publikum skal få litt kjenning med det som var et godt og spennende program. Fem-seks av programpostene skal skytes på egnet scene, for å publiseres digitalt i slutten av mai. Vi kommer tilbake til endelig program og tidspunkt, men forvent både litt fotball, natur, klima og enhjulssykling. Følg med på våre nettsider; hos NFFO, KÅKÅ kverulantkatedralen og Sølvberget kulturhus.

Stavanger sakprosafestival er en festival som hyller det beste av sakprosa som blir gitt ut hvert år. Noen av programpostene håper vi også skal kunne få nytt liv i nye format ved et seinere høve på egnet scene.

Datoen for Stavanger sakprosafestival 2021 er for øvrig allerede satt, vi er helt sikre på at den går av stabelen lørdag 27. november 2021 i Stavanger sentrum. Programmet er i nydelig emning, høsten 2021 blir garantert noe for seg selv. Noter gjerne i kalenderen!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.