Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Støtte til ny, nasjonal lesestrategi

– Vi støtter forslaget til ny nasjonal lesestragi, skriver NFFOs Arne Vestbø om nytt stortingsforslag.

Svtrio
SVs Karin Andersen (t.v.), Freddy André Øvstegård og Mona Fagerås foreslår ny, nasjonal lesestrategi.

SV-representantene Mona Fagerås, Karin Andersen og Freddy André Øvstegård har nå lagt fram et forslag for Stortinget om “fremme en strategi for lesing som inneholder langsiktige tiltak for å styrke engasjement og interesse for lesing i hele befolkningen.”
Bakgrunnen for forslaget er både nedslående resultater i PISA-undersøkelsene om manglende leseferdigheter blant landets 15-åringer, spesielt blant gutter. Men også fordi Norge for tiden står uten en nasjonal lesestrategi.
Som det heter i forslaget:
“Den nasjonale lesestrategien Språkløyper ble avsluttet i 2019 og har ikke blitt erstattet med en ny strategi. Norge har hatt nasjonale flerårige leselystsatsinger siden 2003, da strategien Gi rom for lesing ble etablert. Situasjonen for lesing i Norge i dag tilsier at det fortsatt er behov for at det satses på å skape økt leselyst og bedre leseferdigheter.”
Les hele forslaget til SV-representantene her

NFFOs generalsekretær Arne Vestbø skriver til Stortingets familie-og kulturkomité at han deler forslagsstillernes analyse av situasjonen for lesing i Norge i dag.
– Leseevne blant barn og unge er sentralt når man fremover skal bygge Norge som kunnskapsnasjon, skriver Vestbø i brev til komiteen.
Les Vestbøs brev i lenken nederst på denne siden.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.