Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Stavanger sakprosafestival

Velkommen til Stavanger sakprosafestival lørdag 23. november!

Sakprosafest stavanger lite
Erika Fatland (tv.) i samtale med Cathrine Sandnes under Stavanger sakprosafestival i 2017. Foto: Karsten Hegland

– Den fjerde Stavanger sakprosafestival er godt på vei, melder festivalsjef Jan Inge Reilstad.
– Nedkomst er beregnet mot slutten av november. Lørdag 23 november starter vi kl 12.00 med klassikerlørdag om Stefan Zweigs uimotståelige forfatterskap, det hele fra Øystein Vidnes’ munn, og avslutter ikke før seint på kvelden med en festkveld inkludert konsert / performance, sier Reilstad.

NFFO samarbeider som vanlig med KÅKÅ kverulantkatedralen og Sølvberget kulturhus om programmering og avvikling. Det blir billige enkeltbilletter og festivalpass som i fjor, med et luftig programoppsett som gjør det mulig å få med flest mulig av arrangementene for de dedikerte.
– I det foreløpige programmet kan vi allerede se konturene av en meget velskapt sakprosafestival. Sanna Sarromaa samtaler med utvalgt psykolog om Skilsmisseboken. Den tidligere(?) ytringsfrihets-fundamentalisten Frank Rossavik forteller om arbeidet med sin nye bok Best å holde kjeft. Kaja Schjerven Mollerin forteller Historien om Mor Godhjerta, en av Norges viktigste og mest folkelige diktsamlinger fra 1900-tallet. Ja, det er Jan Erik Vold og den med Tale for loffen og Funny, hvor han i Nyttårsdiktet (Nærmest reprise) avslutter med ordene: «Det er håpløst, men vi gir oss ikke!»
«Third Culture Kids» kommer, som har laget en håndbok i moderne norsk flerkultur, hvor de har mål om å gjenerobre en positiv forståelse av multikulturalisme. Flere av bidragsyterne derfra stiller, og bidrar nok til festkvelden. Publikum får også bli med blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet, altså til London, sammen med Nazneen Khan-Østrem.
– Det kan bli noe om mannen som elsket Sibir. Ganske sikkert noe om det å bli gammel. Trolig også om å bli alene. Retorikk og bedrag for å ødelegge en stat er aktuelt stoff. Alt det du ikke lærte på skolen likeså. Og kanskje sender vi et brev til psykologen, sier Reilstad.

Vær velkommen til en herlig dag med sakprosa i Stavanger!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.