Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Søknadskurs for flerkulturelle forfattere

NFFO ønsker å oppmuntre forfattere med flerkulturell bakgrunn til å søke stipend for å skrive sakprosa. Denne høsten inviterer vi derfor til et eget kurs i søknadsskriving for flerkulturelle forfattere.

Lan
NFFOs Lan Phuong Le er prosjektleder for flerkulturelt skrivekurs.

De som deltar på kurset vil få:

  • gjennomarbeiding av søknaden sin av to kompetente lesere
  • digitale én-til-én-møter med tilbakemeldinger fra én av leserne
  • fellessamling med de andre kursdeltakerne, kompetansegruppen og foredragsholdere, tidlig i 2021, med blant annet tips i hvordan få forlag og media interessert, kontraktsforhold og stipendmuligheter

Les mer om kurset her

Slik søker du
Du søker ved å sende inn prosjektbeskrivelse på maks fire sider og inntil tre sider med tekstprøve/skisser/oppslag fra prosjektet du jobber med.
I prosjektbeskrivelsen skal du:

  • forklare hvorfor prosjektet er interessant og beskrive prosjektets form og innhold. Hvis prosjektet tar for seg nye temaer og perspektiver eller tar opp viktige saker, er dette noe vi ønsker at du skriver om i prosjektbeskrivelsen.
  • beskrive hvordan du har tenkt å jobbe med prosjektet. Hvis du trenger å reise for å gjøre research, granske kilder og arkiver må du fortelle kort om dette og eventuelt forklare hvorfor dette er nødvendig for å få gjennomført prosjektet.
  • overbevise oss om at du er en som kan gjennomføre dette prosjektet, og forklare hvordan du ser for deg at stipendet kan hjelpe deg med å gjøre prosjektet bedre.
  • gjøre rede for hvorfor du er kvalifisert til å skrive dette prosjektet. Beskrive din utdannelse og yrkeserfaring. Har du har skrevet andre tekster/bøker som er viktige for denne søknaden?

Vi vurderer ikke CVer, publikasjonslister, utkast og halvferdige manus og ønsker derfor ikke dette tilsendt.

Søknad og eventuelle spørsmål kan du sende til mangfold@nffo.no

Søknadsfristen er 16. november 2020.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.