Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Johan Borgens Knatten

Nå kan du leie Johan Borgens legendariske skrivestue Knatten.

Knatten1

Knatten ligger idyllisk til mellom blanke svaberg med utsikt over Asmaløysundet. Stedet var tidligere dikterbolig for ekteparet Johan og Annemarta Borgen. Johan Borgen kjøpte Knatten i 1968 for pengene fra Nordisk Råds litteraturpris året før.
Stedet er ideelt for kurs, seminarer og sammenkomster, eller fordypning for forfattere, kunstnere og andre som ønsker inspirasjon og ro til å skape.
Her regjerte Annemarta fram til 1988, med sin urtehage, sitt blå kjøkken og sans for de store måltider. Huset sjel er godt ivaretatt. Billedkunstneren Eva Lange, overtok stedet i 1989 og videreførte Knattens kulturelle arv fram til 2017.
Her avholdt de årlige kulturarrangementer med utstilling, poesi, konserter og åpent hus. En rekke artister og poeter har opptrådt på Knatten og vel så mange billedkunstnere har vist sin kunst her. Stedet er med god grunn definert som et av Hvalers viktige kulturmiljøer.
Datteren, billedkunstneren Andrea Lange, har overtatt stedet og åpner for utleie i noen av sommerukene og utenom sesong.
Huset er enormt – hvorav nærmere 300 kvadratmeter til utleie – og er et perfekt sted for mindre grupper som ønsker å holde kurs, seminarer og faglige sammenkomster.
I tillegg utleies det tilhørende annekset (med fire soveplasser) – ideelt som skrivestue, og tilgjengelig gjennom hele året.

Mer info og bilder finnes på https://www.facebook.com/knattenhvaler/ eller ved å kontakte Andrea Lange på andrea.normalia@gmail.com

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.