Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Litteraturpolitikk

Nffo arne vestbø 014 190529

- Viser liten forståelse for norsk språk og litteratur

– Fritak for moms på bøker er avgjørende for norsk bokbransjes fremtid, mener Arne Vestbø.

Trine skei grande 5 foto mona lindseth

– Ny ordning for bibliotekvederlaget styrker kunstnerøkonomien

I den nye ordningen får 28 vederlagsberettigede organisasjoner til sammen 126 millioner kroner i bibliotekvederlag i 2019, noe som er en økning på 8 millioner fra året før.

Lindell

– Vi heier på normalkontrakten og Unni Lindell!

– Flere oppslag i Klassekampen etterlater et inntrykk av at Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) ikke står bak den kollektive avtalen – normalkontrakten – som gjelder for faglitterære utgivelser. Dette er en misforståelse, skriver Arne Vestbø i et leserinnlegg i Klassekampen 27. juni.

Unioslo

Innspill til regelverket for universiteter og høgskoler

Universitets- og høgskoleloven må tydeliggjøre viktigheten av at norsk språk brukes i UH-sektoren, og at publiseringsindikatoren inkluderer skriving av lærebøker og belønner forskningsformidling, skriver Arne Vestbø.

Arne lite

– NFFO står fast ved normalkontrakten!

– De kollektive avtalene er noe av det viktigste vi har. Og de kan brukes som et fundament til noe enda bedre, skriver Arne Vestbø.

Sanner

NFFOs innspill til nye læreplaner i norsk og samfunnsfag

I høst 2019 skal Kunnskapsdepartementet fastsette alle læreplanene for grunnskolen og læreplanene for de gjennomgående fagene i videregående opplæring, i forbindelse med dette har departementet invitert til innspill til de nye læreplanene. Les NFFOs innspill her.

Oa

Om Open access-utgivelser

Er du berørt av Open Access-problematikk? Her er noe av det du bør vite om denne publiseringsløsningen.

Arne lite

Innspill til Språkmeldingen

– Språkmeldingen bør ikke bare være for kultursektoren. Kunnskapssektoren må også utfordres, skriver NFFOs Arne Vestbø i innspill til Språkmeldingen.

Årsmøte

NFFOs handlingsprogram for 2019

Her kan du lese handlingsprogrammet for Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, vedtatt av årsmøtet 7. april.

Eu

Nye internettregler godkjent i EU-parlamentet

Gode nyheter fra Brüssel: EU-parlamentet trosset motstanden og sa ja til EUs nye direktiv om opphavsrett på nettet.

Arne vindu

– Kulturministeren sitter på løsningen på sakprosaproblemet

– Løsningen på uforutsigbarheten i hvilke sakprosautgivelser som får offentlig støtte finnes hverken i Kulturrådet eller hos Brageprisjuryen, men hos kulturminister Trine Skei Grande og politikerne på Stortinget, skriver Arne Vestbø i Aftenposten i dag.

Tønnesson

Rapport om god skikk i sakprosa

I januar 2005 oppnevnte Den norske Forleggerforening (DnF), Den norske historiske forening (HIFO) og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) en gruppe som skulle utrede «kildebruk i allmenne historiske fremstillinger».
Som et innspill til debatten om etikk i sakprosaen, publiserer vi rapporten på nytt.

Dagny

Roper varsko for lærebokforfattere

Mange lærebokforfattere sliter med vanskelige vilkår hos norske forlag. Nå vil NFFO kartlegge situasjonen for yrkesgruppen i en ny undersøkelse.

Geir og kristine

– Det haster med å få avtalene på plass

– Det finnes en digital optimisme i Kulturmeldingen, men det kreves en betydelig innsats for å få på plass lisenser og avtaler for digitale produkter, sa Geir Hønneland i stortingshøringen om Kulturmeldingen.

Marit k strand

NFFO-sak opp i Stortinget

–Tellekantsystemet kan på sikt kan svekke utdanningsinstitusjonene og utdanningstilbudet vi har, sier stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).
Hun leste utspillet fra professorene Astrid Sinnes og Håkon Larsen i NFFOs medlemsblad om tellekantsystemet, og tok det til Stortingets spørretime.

Håkong astrid

– Tellekantsystemet må oppdateres

Tellekantsystemet i akademia er utdatert. Og en oppdatering må inneholde uttelling for forskningsformidling, sier Astrid Sinnes og Håkon Larsen.

Hulthin

Til kamp for skolebibliotekene

– Dessverre står det ikke bra til med norske skolebibliotek, sier Ann Berit Hulthin i Norsk Bibliotekforening. Nå går en aksjonsgruppe til kamp for en bedre framtid.

Erna

Her er kulturmeldingen!

Fredag 23. november ble ny kulturmelding lagt fram. Den inneholder lite konkret nytt om litteraturbransjen.

Reidar

– Mer fakta til folket!

– Det trengs et løft for sakprosaen i innkjøpsordningen i en tid der behovet for kunnskap er viktigere enn noen sinne, sier Reidar Müller, leder NFFOs frilansutvalg.

Jant og geir

NFFO om statsbudsjettet 2019

Mandag 22. oktober fikk NFFO fem tilmålte minutter hos familie- og kulturkomiteen på Stortinget for å gi innspill til statsbudsjettet 2019.

Trine

Millionøkning til litteraturen

Språk og litteratur blir en av hovedprioriteringene i årets statsbudsjett. – Meget positivt, sier NFFOs styreleder Geir Hønneland.

Innkjøp

Kampen om innkjøpsordninga

Heile 40 år tok det før sakprosaen fekk bli med på innkjøpsordninga. Men straks «Aksjon utvid innkjøpsordninga» blei etablert i 2002, var det «plain sailing».

Kriz

Bøker blir ikke billigere i friprisland enn i fastprisland

Hvordan sørge for at en stor litterær bredde når ut til en så stor del av den norske befolkningen som mulig? Galt svar: Gå over til fripris, skriver NFFOs Geir Hønneland og Heidi Marie Kriznik i Den norske Forfatterforening.

Mnybø

NFFO hos Iselin Nybø

Mandag 9. april møtte forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø en delegasjon fra NFFO.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.