Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Reisestipend

Hensikten med reisestipend er å støtte reiser som er relevante for oversetterens faglitterære virksomhet. Førstegangs reisestipend er på kr 22 000. Øvrige reisestipend er på kr 27 000. Søknadsfrist er medio oktober 2020.

Førstegangs reisestipend
For å kvalifisere til førstegangs reisestipend, må du ha oversatt og fått godkjent faglitteratur på minst 100 trykte sider / 200 000 tegn med mellomrom.

Hvert år fastsetter styret i Det faglitterære fond en ansiennitet som kreves for å bli tildelt førstegangs reisestipend. Denne ansienniteten bestemmes av tilgjengelige midler og antall kvalifiserte søkere. Ansienniteten regnes fra det året du til sammen har fått godkjent tilsvarende minst 100 sider faglitteratur.

Øvrige reisestipend
For å kvalifisere til nye reisestipend, må du ha oversatt og fått godkjent faglitteratur på minst 820 000 tegn med mellomrom / 410 sider som er utgitt fra det kalenderåret du sist ble tildelt reisestipend.

Hvert år fastsetter styret i Det faglitterære fond en ventetid som kreves for å kunne bli tildelt nye reisestipend. Ventetiden bestemmes av tilgjengelige midler og antall kvalifiserte søkere og regnes fra det kalenderåret du sist ble tildelt reisestipend.

Registrering av utgivelser
Før du sender inn søknaden om reisestipend, må du dokumentere det du har oversatt og utgitt ved å fylle ut skjema Registrere utgivelse – oversetter på Min side.
Utgivelsene som danner grunnlag for søknaden må kunne godkjennes etter Retningslinjer for vurdering av utgivelser. Dersom du tidligere har registrert utgivelser finner du en oversikt over disse under SØKNADER OG UTGIVELSER på Min side.

Søknadsskjema
Du må være innlogget på Min side for å fylle ut søknadskjema om reisestipend og sende den inn. Det er mulig å lagre utkast underveis før du sender inn skjemaet.

Les retningslinjene for stipendet og veiledningene i søknadsskjemaet nøye før du sender inn søknaden. Se også Ofte stilte spørsmål.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.