Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Reise- og diversestipend

Hensikten med reise- og diversestipend er å støtte reiser som er relevante for oversetterens faglitterære virksomhet. Førstegangs reise- og diversestipend er på kr 25 000. Øvrige reise- og diversestipend er på kr 30 000.

Førstegangs reise- og diversestipend
For å kvalifisere til førstegangs reise- og diversestipend, må du ha oversatt og fått godkjent faglitteratur på minst 100 trykte sider / 200 000 tegn med mellomrom.

Hvert år fastsetter styret i Det faglitterære fond en ansiennitet som kreves for å bli tildelt førstegangs reise- og diversestipend. Denne ansienniteten bestemmes av tilgjengelige midler og antall kvalifiserte søkere. Ansienniteten regnes fra det året du til sammen har fått oversatt og utgitt tilsvarende minst 100 sider faglitteratur.

Øvrige reise- og diversestipend
For å kvalifisere til nye reise- og diversestipend, må du ha oversatt og fått godkjent faglitteratur på minst 820 000 tegn med mellomrom / 410 sider som er utgitt fra det kalenderåret du sist ble tildelt reise- og diversestipend.

Hvert år fastsetter styret i Det faglitterære fond en ventetid som kreves for å kunne bli tildelt nye reise- og diversestipend. Ventetiden bestemmes av tilgjengelige midler og antall kvalifiserte søkere og regnes fra det kalenderåret du sist ble tildelt reise- og diversestipend.

Registrering av utgivelser
Du søker reise- og diversestipend ved å sende inn søknad på Min side. I tillegg må du dokumentere det du har oversatt og utgitt ved å fylle ut skjema Registrere utgivelse – oversetter på Min side.

Utgivelsene som danner grunnlag for søknaden må kunne godkjennes etter Retningslinjer for vurdering av utgivelser. Dersom du tidligere har registrert utgivelser finner du en oversikt over disse under SØKNADER OG UTGIVELSER på Min side.

Søknadsskjema
Du må være innlogget på Min side for å fylle ut søknadskjema om reise- og diversestipend og sende den inn. Det er mulig å lagre utkast underveis før du sender inn skjemaet.

Les retningslinjene for stipendet og veiledningene i søknadsskjemaet nøye før du sender inn søknaden. Se også Ofte stilte spørsmål.

Om reise- og diversestipend og skatt
Du finner mer informasjon om reise- og diversestipend og skatt ved å trykke på denne lenken.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.