Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Hellerud synnoeve veinan

Nye stipendmillioner til forfattere

13. desember 2018

Jula er her, og Det faglitterære fond har i dag drysset 30,5 millioner kroner ut i stipender til nye sakprosaprosjekter. – Jeg er veldig glad og lettet, sier Synnøve Veinan Hellerud, som skal skrive nye lærebøker for ungdomstrinnet.

U2

Stilling ledig: Generalsekretær i NFFO

10. desember 2018

Stillingen som generalsekretær i NFFO er ledig. Vi søker en samlende og innsiktsfull leder som kan inspirere og videreutvikle en dyktig administrasjon med 12 kunnskapsrike medarbeidere.

Bokåret 2019

27 millioner til Bokåret 2019

5. desember 2018

5. desember var ein god dag for det litterære Noreg. 27 millonar kroner er delte ut for å skape leselyst i Bokåret 2019.

Skjermbilde 2018 12 04 kl. 12.39.40

Kvantitet, klisjéer og kritikk

4. desember 2018

– Vi trenger en uavhengig sakprosa som behersker et kritisk register, som kan stille de riktige spørsmålene, og som kan la tvilen få komme til orde, skriver Sindre Hovdenakk i lederen til det som er hans siste utgave som redaktør av Prosa.

Pen logo

Bli medlem i Norsk PEN

3. desember 2018

Nå er det desember og viktig å bruke pengene på de riktige tingene. Bli medlem i Norsk PEN og støtt det viktige arbeidet for ytringsfrihet – hjemme og ute.

Deichman stovner

Her er kandidatane til Årets bibliotek 2018

27. november 2018

Ein jury nedsett frå Norsk Bibliotekforening har no nominert tre bibliotek til heidersnemninga «Årets Bibliotek»: Stormen bibliotek, Longyearbyen bibliotek og Deichman Stovner.

Stort

Her er kulturmeldingen!

23. november 2018

Fredag 23. november ble ny kulturmelding lagt fram. Den inneholder lite konkret nytt om litteraturbransjen.

Lesbos

Vil du bo i vår skrivestue på Lesbos?

20. november 2018

NFFO disponerer to andeler i forskningssenteret Xristos på Lesbos. Begge andelene er på to uker, og kan benyttes av NFFOs medlemmer. Meld deg på innen 15. februar for å bli med på trekningen.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Morfar hitler og jeg
Morfar har brun skjorte og jernkors i knapphullet. Ida Jackson
Morfar, Hitler og jeg

Ukas NFFO-er

Tore Skeie

Skeie tore foto paw wegner gissel lite

Kildene er stein døde og det skriftilige, historiske materialet ofte upålitelig. Tore Skeie har ikke hatt noen enkel vei til Hvitekrist.

Nytt medlem

Nora Pröfrock

Nina proefrock

Alder: 37
Bosted: Bergen

Siste bok: Viva la Vagina! Alles über das weibliche Geschlecht. Slik lyder den tyske tittelen av Gleden med skjeden, som jeg oversatte sammen med min flinke kollega Ina Kronenberger (Hamburg). Så langt har den solgt ganske bra og fått fine anmeldelser i Tyskland, men vi krysser fingrene for at salget skyter ennå mer fart. Viktig og morsom bok som det var veldig gøy å oversette.

En bok jeg vil anbefale: Selv om jeg oversetter en del fagbøker er det mest skjønnlitteratur jeg liker å lese. Folk jeg husker av Joakim Kjørsvik har jeg kost meg skikkelig med. Fine, skarpe, både såre og humoristiske fortellinger. Et fyrverkeri av oppfinnsomhet.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.