Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Stavanger sakprosa

Velkommen til Stavanger sakprosafestival!

13. november 2019

Velkommen til Stavanger sakprosafestival lørdag 23. november! Les hele programmet her.
NB! Det er gratis adgang til alle arrangement om du er NFFO-medlem.

Oversatt 1

Innsikt og utsikt på Soria Moria

11. november 2019

På lørdag pakket rundt hundre av NFFOs oversettermedlemmer badetøyet og danseskoene, skjerpet sansene og satte kursen for det årlige Oversetterseminaret på Soria Moria Hotell på Voksenåsen i Oslo.

 eso1251 lite

Publikumsrekord for sakprosafestivalen i Trondheim

3. november 2019

Sakprosafestivalen i Trondheim gir forfattere og kommentatorer en plattform for å være uenig. Lørdag ble den tredje i rekken arrangert.
Nå kan du høre podcast fra festivalen. Se nederst i denne artikkelen.

Iselin nybo 7

– Pass på formidlingen til allmennheten

30. oktober 2019

– Økt tilgjengeliggjøring av grunnforskning kan bidra til at fagformidlingen til allmennheten svekkes, sa NFFOs Arne Vestbø i møte med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Mereter lite

Den norske draumen

25. oktober 2019

– Men medan ei sterk fagrørsle har gjort eksport av olje og fisk til velstand for dei mange i Noreg, så er det framleis slik i kulturnæringa at innhaldsprodusentane tar størst risiko og sit igjen med minst, skriver Merete Røsvik, redaktør i Prosa.

Arne stortinget lite

NFFO i stortingshøring om statsbudsjettet

22. oktober 2019

Kulturfond, privatkopiering, innkjøpsordning og tidsskriftsordningen. Temaene var mange på kort tid da NFFOs Arne Vestbø og Kristine Isaksen møtte kultur- og familiekomiteen på Stortinget i høring om årets statsbudsjett.

Erika

Stor ståhei for Erika i Frankfurt

17. oktober 2019

Det har vært mye hurlumhei rundt sakprosaforfatteren Erika Fatland de siste dagene. Det hjelper å kritisere statsministeren fra den største scenen.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Sin egen herre
Slik kan det begynne. En herre på nærmere femti. Ulastelig antrukket med grå dress og grå sko, i stil med hans sølvgrå hår. Med spaserstokken i hånden. Selv det noe pløsete ansiktet synes å ha et grålig, litt sykelig skjær. Med unntak av et fargesprakende halsklede er han gjennomført monokrom. En mann av en annen tid. Tore Rem
Sin egen herre. En biografi om Jens Bjørneboe

Ukas NFFO-er

Aage G. Sivertsen

Aage g

– Det å bli fratatt sine egne barn på en så brutal og urettmessig måte finnes det nesten ikke ord for, sier Aage G. Sivertsen som har skrevet bok om den såkalte Svanhild-saken.

Nytt medlem

Vebjørg Tingstad

Vebjørg tingstad

Alder: 66
Bosted: Trondheim

Siste bok: Barndom under lupen. Å vokse opp i en foranderlig mediekultur.

En bok jeg vil anbefale: Ole Jacob Sending og Iver B. Neumann: Governance to Governmentality: Analyzing NGOs, States, and Power. En interessant analyse av endringer i styring og maktforhold i senmoderne samfunn.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.