Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Duarte1

40 stipendmillioner delt ut!

22. juni 2021

Det ble en ekstra fin sommerdag for 260 sakprosaforfattere i dag: Det faglitterære fond delte ut 40,7 millioner kroner til nye bokprosjekter.
Katherine Duarte, som gikk på NFFOs mangfoldskurs i vinter, er en av de glade mottakerne.

Møte med trettebergstuen

Ny boklov etter 100 dager

18. juni 2021

NFFO og Den norske Forfatterforening møtte Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen i går. Det endte med gode lovnader for boklov og innkjøpsordningen for sakprosa.

Rikspris

Pris til sakprosabok

15. juni 2021

Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2020 går til Helt ærlig av lege Astrid Nylander Almaas og psykolog Kirsten Holtmon Resaland. Sakprosaboken Helt ærlig gir unge en viktig nøkkel til å selv kunne forstå og ta kontroll over eget liv.

X3 2021 web kollasj

Fem fikk treårig arbeidsstipend

11. juni 2021

Det ble en jubelfredag for fem sakprosaforfattere i dag. Erika Fatland, Andreas Tjernshaugen, Alf van der Hagen, Tore Skeie og Thomas Horne fikk tildelt treårig arbeidsstipend fra Det faglitterære fond.

Erik bolstad

Nye koronamidler til sakprosaforfattere

2. juni 2021

Mange frilansforfattere har blitt hardt rammet av koronapandemien, med mange avlyste oppdrag og reduserte inntekter. Nå lyser SNL ut skriveoppdrag for frilansforfattere som har mistet oppdrag eller inntekter som følge av pandemien.

Annbjørg pasteur stø foto nso skjalg bøhmer vold 2

Engelsk i akademia: – Studentene er fanget av systemet

10. mai 2021

– Mange studenter har egentlig ikke noe valg hvis de tar fag hvor engelsk fagspråk dominerer. Når studentene bare lærer engelske begreper i faget, kan man ikke vente at de vil skrive på norsk, sier Annbjørg Pasteur Stø i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Veidene

– Akademia må innse at det er språket som binder oss sammen

6. mai 2021

– Oppfordre studenter til å skrive norsk, slutt å lete etter utenlandske lærere og forskere bare fordi de er utenlandske, slutt med premiering for angivelige internasjonale læringsmiljøer og ikke minst: verdsett lærebøker på norsk, sier Pål Veiden ved Oslomet, som er lei av engelskdominansen i fagspråket i akademia.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Pappas runer
Han sier: Kan du ikke starte med sommeren for fire år siden, da faren din fikk seg mobiltelefon? Vi sitter ved kjøkkenbordet. Mellom oss ligger en manusbunke. Det er litt under seks uker siden han fikk diagnosen. Marte Spurkland
Pappas runer

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.