Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

NFFOs kontorer i Uranienbergveien 2 holder stengt fram til sommerferien. Men alle ansatte er tilgjengelige på mail og telefon. Du finner kontaktinformasjon på nffo.no/om-nffo/ansatte.

Shazia1

Bokhandelens sakprosapris til Shazia Majid

29. mai 2020

Hun var nominert til Bragepris og Kritikerprisen, uten å vinne. Men nå er det stang inn for Shazia Majid. I dag mottar hun Bokhandelens pris for beste sakprosabok i 2019, for Ut av skyggene.

Arneogvebjørn

Ny bestselgerliste for sakprosa

15. mai 2020

Som en del av et nytt samarbeid med nettstedet Bok365 opprettes nå en egen bestselgerliste for sakprosabøker. NFFO-medlemmer får også gratis tilgang til magasinet Bok & samfunn.

Arneee

– DIKUs tilstandsrapport er språkblind

13. mai 2020

– Tilstandsrapporten for høyere utdanning gir en interessant oversikt over universitets- og høyskolesektoren, men mangler viktig statistikk om bruken av norsk språk i akademia, skriver Arne Vestbø i et innlegg på Khrono.no i dag.

Shazia1

Hedret og utsolgt – men ikke innkjøpt

10. mai 2020

Shazia Majids debutbok Ut av skyggene er nominert til Brageprisen, Kritikerprisen og anbefalt av et samlet kritikerkorps. Men boka er ikke innkjøpt av Kulturrådet. – En uforståelig avgjørelse, mener Prosa-redaktør Merete Røsvik.

Jan terje

Allsidige dager for juristene

9. mai 2020

Det er stort spenn i arbeidet hos NFFOs jurister: kontraktsvilkår, vederlagsrett, etterslepsinntekter og andre problemstillinger fyller dagene.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Pappas runer
Han sier: Kan du ikke starte med sommeren for fire år siden, da faren din fikk seg mobiltelefon? Vi sitter ved kjøkkenbordet. Mellom oss ligger en manusbunke. Det er litt under seks uker siden han fikk diagnosen. Marte Spurkland
Pappas runer

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.