Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

NFFOs kontorer i Uranienbergveien 2 holder stengt fram til til tirsdag 14. april. Men alle ansatte er tilgjengelige på mail og telefon. Du finner kontaktinformasjon på nffo.no/om-nffo/ansatte. Vi presiserer at stipendsøkeperioden løper som normalt, og at fristen for innlevering av søknader til Det faglitterære fond er 15. april kl. 15.00.

Stipendeksempel

Søk stipend nå!

30. mars 2020

Nå er vårens vakreste eventyr i gang: Søk stipend til å forfatte eller oversette sakprosa. Søknadsfrist er 15. april, klokka 15.00.
Se vår film med ti råd for en god stipendsøknad.

Stensen

Bekymret for bokhandlerne

26. mars 2020

Norske bokhandlere lider tungt under koronaeffekten. – Netthandel klarer foreløpig ikke å hente inn nedgangen i fysisk utsalg, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.

Collagekunst

Statsstipend til Anne Bitsch og Rune R. Moen

25. mars 2020

– Koronakrisen går ikke bare på menneskeliv og helsa løs, men ødelegger jo også eksistensgrunnlaget til mange kunstnere og frilansere. Så dette er jeg veldig glad for, sier oversetteren Rune R. Moen.
Han og forfatteren Anne Bitsch er nå tildelt arbeidsstipend fra Statens kunstnerstipend.

Kristenn einarsson 3

– Ikke opplevd maken

23. mars 2020

Forlagene blør, bokhandlene blør – og naturligvis forfatterne og oversetterne. Forleggerforeningens Kristenn Einarsson har ikke opplevd maken i sine 44 år i bransjen.
– Vi må prøve å få den flotte, norske litteraturmodellen så uskadet som mulig gjennom dette, sier Einarsson.

Arnee

Nye 750 000 kroner til SNL

19. mars 2020

NFFO gir nye 750 000 kroner til Store norske leksikon – som betyr mange nye oppdrag til frilansforfattere over hele landet.

Ps

Bli med på Prosit sakprosa!

19. mars 2020

Ny Facebook-kampanje fra NFFO starter torsdag 19. mars. Gir ny plattform for forfattere og oversettere med tapte formidlingsoppdrag.

Sakprosafestival 17   publikum

100 000 kroner til Litteraturhuset

18. mars 2020

NFFO bevilger nå 100 000 kroner i ekstraordinær støtte til Litteraturhuset i Oslo. Pengene skal brukes til å lønne frilans sakprosaforfattere som er med på Litteraturhusets digitale satsning.

Stortinget

Enighet om frilanshjelp

16. mars 2020

Et bredt flertall på Stortinget ble mandag enige om del én av den økonomiske krisepakken. Også frilansere og selvstendig næringsdrivende er inkludert i pakken, som dermed er aktuell for mange NFFO-medlemmer.

Anslaget Åpningssetninger fra norske sakprosabøker

Pappas runer
Han sier: Kan du ikke starte med sommeren for fire år siden, da faren din fikk seg mobiltelefon? Vi sitter ved kjøkkenbordet. Mellom oss ligger en manusbunke. Det er litt under seks uker siden han fikk diagnosen. Marte Spurkland
Pappas runer

Ukas NFFO-er

Bjarne Bjorvatn

Bjorvatn

Når man vet at influensa hvert år tar livet av omkring 900 personer i Norge, er det god grunn til å frykte en epidemi som er betydelig mer smittsom og som kanskje medfører 10 ganger høyere dødelighet, sier Bjarne Bjorvatn, en av Norges fremste viruseksperter.

Nytt medlem

Vebjørg Tingstad

Vebjørg tingstad

Alder: 66
Bosted: Trondheim

Siste bok: Barndom under lupen. Å vokse opp i en foranderlig mediekultur.

En bok jeg vil anbefale: Ole Jacob Sending og Iver B. Neumann: Governance to Governmentality: Analyzing NGOs, States, and Power. En interessant analyse av endringer i styring og maktforhold i senmoderne samfunn.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.