Krever at pensum­litteratur også blir sett på som forsknings­formidling

NFFO reagerer på at Kierulf-utvalget trekker fram at lærebøker kan gi personlig fortjeneste.
— Det er en myte vi må få slutt på, sier Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO.

Nffo arne vestbø 016 190529

Ekspertutvalget ledet av førsteamanuensis i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Anine Kierulf, la fram sin rapport om akademisk ytringsfrihet 30. mars. Dette var på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.
Nettstedet Khrono har hatt en rekke artikler om hvordan rapporten er blitt mottatt, og at det i særlig grad har vært tommelen ned fra akademia.

Også NFFO er kritiske til deler av rapporten. Formidling trekkes frem som viktig i rapporten, men når det gjelder lærebøker viser de til en tidligere vurdering fra Kunnskapsdepartementet som rapporten beskriver slik: «Lærebøker kan gi personlig fortjeneste, og bør derfor ikke være et element i institusjonenes finansieringssystem».

— En anslått årlig fortjeneste for en lærebokforfatter er 13 000 kroner før skatt. Jeg er ganske sikker på at ulike andre formidlingshonorarer overgår det. Så den myten vil vi gjerne sprenge, sier Arne Vestbø til Khrono.
— Man må slutte å se på lærebøker som en ekstrainntekt, det er heller fagfolk som gjør det idealistisk fordi de vil skrive pensumbøker for studenter, sier han.

Les hele saken og intervjuet med Arne Vestbø her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.