Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Ny boklov etter 100 dager

NFFO og Den norske Forfatterforening møtte Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen i går. Det endte med gode lovnader for boklov og innkjøpsordningen for sakprosa.

Møte med trettebergstuen
Fra torsdagens møte med Anette Trettebergstuen. Med på møtet var også politisk rådgiver Line Endresen Normann

Ennå en stund skal vi møtes på Teams og Zoom – men stemningen var god da Trettebergstuen møtte leder Heidi Marie Kriznik og nestleder Amalie Kasin Lerstang fra DnF, og styreleder Aage Borchgrevink og generalsekretær Arne Vestbø fra NFFO.
Det var særlig behovet for en boklov og styrking av innkjøpsordningen for sakprosa som sto på agendaen.

– Jeg fortalte henne at NFFO var veldig fornøyd med mange av Arbeiderpartiets prioriteringer, og la vekt på at både bokloven og innkjøpsordningen handler om å nå ut med bøkene til hele befolkningen, sier Arne Vestbø.
– En boklov vil sikre at bøkene blir tilgjengelig for salg til samme pris over hele landet, mens innkjøpsordningene sikrer tilgang for alle gjennom bibliotekene. Og særlig sakprosaen er utrolig viktig å nå ut med. God sakprosa er rett og slett demokratifremmende, sa Vestbø.

Trettebergstuen lovte at Arbeiderpartiet ville prioritere innkjøpsordningen for sakprosa dersom de kommer i regjering etter valget.
– Det finnes ikke tydeligere signal enn å legge inn 25 millioner kroner i styrking av denne ordningen i vårt alternative budsjett, sa Trettebergstuen, og henviste med det til sin lovnad gitt tidligere i høst om å ruste opp innkjøpsordningen.

Hun lovte også at med et rødgrønt flertall i stortingsvalget til høsten, vil ny boklov være på plass innen 100 dager i regjering.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.