Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Kartlegger omfanget av seksuell trakassering

Tirsdag 8. desember sendte skribentorganisasjonene og Forleggerforeningen ut en undersøkelse blant sine medlemmer om seksuell trakassering i litteraturbransjen.

Nffo arne vestbø 009 190529
Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO.

Denne høsten har #metoo for alvor blitt et tema i bransjen. Tidligere i høst inviterte Forleggerforeningen inn skribentorganisasjonene til et samarbeid om en felles innsats mot seksuell trakassering. Det resulterte i et felles opprop:

Klikk her for å lese fellesoppropet

Og nå følges det opp, med en spørreundersøkelse blant medlemmer i organisasjonene, for å kartlegge omfanget av seksuell trakassering. NFFOs medlemmer fikk denne på mail, tirsdag 8. september.
– Vi er glad for at alle bransjeorganisasjonene står sammen bak denne undersøkelsen, og håper mange tar seg tid til å svare, slik at kartleggingen blir best mulig. Når resultatene er klare, vil vi ha et grunnlag til å jobbe videre med hvordan vi skal håndtere problemene knyttet til seksuell trakassering, sier Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO.

NFFO vil sterkt oppfordre medlemmene å svare på undersøkelsen. Svarfristen er 18. desember.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.