Juridisk rådgivning

Som medlem i NFFO har du tilgang på gratis, juridisk rådgivning i spørsmål knyttet til din faglitterære virksomhet.

Kollasj av tre bilder av tre kvinner: fra venstre kvinne med svart kimono og halvlangt lyst hår som smiler bredt, i midten kvinne med lyst brunt hår, svart blazer og mer alvorlig ansiktsuttrykk, til høyre kvinne med blå og hvit-mønstret jakke og langt lyst hår. Hun smiler litt.

Vi kan blant annet hjelpe deg med:

  • Spørsmål om honorar, royalty eller andre rettigheter
  • Gjennomgang av kontrakter og rådgivning i forbindelse med kontraktinngåelse
  • Forhandlinger med forlag eller andre som gjennom avtale skal bruke eller tilgjengeliggjøre ditt verk
  • Ved ulovlig kopiering eller tilgjengeliggjøring av ditt verk
  • Ved mislighold eller oppsigelse av avtale
  • Utstående betaling fra forlag eller annen vederlagsberettiget bruk av ditt verk

For spørsmål om skatt, regnskap/økonomi, bedriftsform eller trygdeordninger anbefaler vi generelt at du henvender deg til Skatteetaten, NAV, regnskapsfirma/revisor eller Brønnøysundregistrene. Vi bistår ikke med skatteplanlegging, men kan i særlige tilfeller bistå i enkelte skatterettslige og trygderettslige spørsmål eller i klagesak overfor Skatteetaten eller NAV. Svaret på de vanligste spørsmålene NFFO får om skatt får du ved å lese her, og her finnes informasjon om sosiale rettigheter.

Les mer om kontraktene du trenger som forfatter og oversetter i møte med forlag og andre bransjeaktører, ved å følge denne lenken.

Ta kontakt per epost på juridisk@nffo.no. eller kontakt våre rådgivere per telefon. Vår kapasitet vil til enhver tid variere, og det må påregnes 5-7 virkedagers svartid.

Medlemmer har normalt rett til 3 timer gratis rådgivning per sak. Ikke-medlemmer kan ta kontakt for enkle, generelle spørsmål.

Les om vilkår for juridisk bistand under.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.