Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Forfatterstipender

Du kan søke stipend til alle sjangre innen sakprosaen: forskningsformidling, sakprosa for barn og unge, biografier, debattbøker, reiseskildringer, grafisk sakprosa, lærebøker og mer til.
Debutanter kan også søke!

Klikk her for å lese våre ti gode tips for en god søknad!

NFFO administrerer Det faglitterære fond, som forvaltes av et eget styre. Fondet ønsker å fremme norsk sakprosa ved å tildele stipend til forfattere og oversettere. Både medlemmer av NFFO og ikke-medlemmer kan søke stipend.

Prosjektstipend

Hensikten med stipendet er å støtte forfatterens arbeid med et manus til bok eller annen faglitterær publikasjon. Du kan søke om 1–12 månedsverk, hvert månedsverk er på 34 000 kroner (2022). Stipendet utlyses i to ganger i året, med stipendperiodene september–oktober og mars–april.

Les mer

Søknadsfrist

Utlysning primo mars 2023 og frist 14. april 2023 klokken 15.00

Treårig arbeidsstipend til frilansforfattere

Hensikten med stipendet er å støtte frilansforfattere for at de skal kunne realisere langsiktige og tidkrevende prosjekter og skriveprosesser. Det deles ut fem stipender i året og stipendet skal resultere i minst én bok eller en annen faglitterær utgivelse. Hvert arbeidsstipend er på 286 500 kroner i året (2022), noe som tilsvarer 859 500 korner til sammen i løpet av en treårsperiode.

Les mer

Søknadsfrist

Utlysning primo mars 2023 og frist 14. april 2023 klokken 15.00

Aktualitets- og debattstipend

Hensikten med stipendet er å støtte forfattere for at de skal kunne realisere prosjekter som på grunn av sin aktualitet har sin hensikt å inngå i eller skape samfunnsdebatt. Du kan søke om 1–3 månedsverk, hvert månedsverk er på 34 000 kroner (2022).

Les mer

Søknadsfrist

Løpende søknadsfrist

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.