Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Aktualitets- og debattstipend

Stipendet skal tildeles prosjekter som på grunn av sin aktualitet har til hensikt å inngå i eller skape samfunnsdebatt. For 2021 er det satt av én million kroner til dette stipendet. Du kan søke om tre månedsverk, hvert månedsverk er på 33 000 kroner.

Kan jeg søke aktualitets- og debattstipend?
Alle som har et bokprosjekt av faglitterær karakter som skal skrives på norsk eller samisk kan søke Aktualitets- og debattstipend. Debutanter kan også søke stipendet.

Bokprosjektet det søkes støtte til, må utgis innen seks måneder etter du har søkt stipendet. Tidsplanen må kunne bekreftes av forlaget.

Les retningslinjene for stipendet og veiledningene til søknadsskjemaet nøye før du sender inn søknaden. Se også Ofte stilte spørsmål.

Hvor kan jeg søke?
Utlysningen av stipendet finner du på Min side. Her søker du stipend.

Du må være innlogget på Min side for å fylle ut søknadsskjemaet og sende inn søknaden. Det er mulig å lagre utkast av søknaden før du sender den inn.

Hvis du tidligere har søkt om stipend fra Det faglitterære fond, eller du er medlem i NFFO, har du allerede en brukerkonto hos oss. Ta kontakt med oss hvis du ikke får tilgang til denne kontoen. Har du ikke søkt tidligere, kan du enkelt opprette en brukerkonto den første gangen du logger på.

Hva skal legges ved søknaden?
Sammen med søknaden må du legge ved en prosjektbeskrivelse på cirka fire sider. I søknadsskjemaet står det hva prosjektbeskrivelsen skal inneholde. Hvis du er debutant, må du legge ved en tekstprøve, fortrinnsvis av det manuset du søker støtte til å skrive. Det må du også gjøre hvis du ennå ikke har en avtale med et forlag, eller dersom du skal gi ut på eget forlag / egenbokforlag.

Tips til søknaden
Lurer du på hvordan man skriver en god søknad? Her og nå kan du få ti smarte råd for hvordan skrive en god søknad. Vår seniorrådgiver Marit Ausland og Erik Holien, forfatter og medlem i en av våre stipendkomiteer, har utformet lista.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.