Treårig arbeidsstipend til frilansforfattere

Hensikten med stipendet er å støtte frilansforfattere for at de skal kunne realisere langsiktige og tidkrevende prosjekter og skriveprosesser. Det deles ut fem stipender i året og stipendet skal resultere i minst én bok eller en annen faglitterær utgivelse. Hvert arbeidsstipend er på 301 000 kroner i året (2023), noe som tilsvarer 903 000 kroner til sammen i løpet av en treårsperiode.

Hvem kan søke?

  • Arbeidsstipendet gis til deg som er frilandsforfatter og arbeider med manus til en eller flere sakprosautgivelser. Stipendperioden regnes fra det tidspunktet du får tildelt stipend og tre år frem i tid.
  • Du kan søke stipend selv om du ikke er medlem av NFFO. Hvis du blir tildelt stipend kreves det at du er frilans minst 50 % av arbeidstiden i perioden du jobber med prosjektet.
  • Søkere til Det faglitterære fonds treårige arbeidsstipend må kunne dokumentere opphavsrett som forfatter til åndsverk av faglitterær karakter. Verkets omfang må enten være en sammenhengende tekst på mer enn 49 sider eller 100 000 tegn med mellomrom, eller flere tekster som til sammen utgjør minst 100 trykte sider eller 200 000 tegn med mellomrom. Forfatterbidragene må kunne godkjennes i henhold til Retningslinjer for vurdering av utgivelser. Klikk her for å lese de

Til høyre på siden finner du stipendets grunnlagsdokumenter. Les disse nøye før du søker. Her står det blant annet at du kun kan motta arbeidsstipend én gang til samme prosjekt og at det bare er norsk- og samiskspråklige prosjekter som støttes. Se også Ofte stilte spørsmål.

Tips til søknaden
Lurer du på hvordan man skriver en god søknad?
Her kan du lese våre råd for hvordan skrive en god søknad.
Se også filmversjonen av våre stipendtips.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.