Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Oversetterstipender

Du kan søke stipend til alle sjangre innen sakprosaen: forskningsformidling, sakprosa for barn og unge, biografier, debattbøker, reiseskildringer, grafisk sakprosa, lærebøker og mer til.
Debutanter kan også søke!

Klikk her for å lese våre ti gode tips for en god søknad!

NFFO administrerer Det faglitterære fond, som forvaltes av et eget styre. Fondet ønsker å fremme norsk sakprosa ved å tildele stipend til forfattere og oversettere. Både medlemmer av NFFO og ikke-medlemmer kan søke stipend.

Prosjektstipend

Hensikten med stipendet er å støtte oversetterens arbeid med et manus til bok eller annen faglitterær publikasjon. Du kan søke om 1–12 månedsverk, hvert månedsverk er på 34 000 kroner (2022).

Les mer

Søknadsfrist

Løpende søknadsfrist

Ettårig arbeidsstipend til frilansoversettere

Hensikten med stipendet er å støtte frilansoversettere for at de skal kunne arbeide med tidkrevende sakprosaprosjekter. Det deles ut ett stipend i året og stipendet skal resultere i minst én bok eller en annen faglitterær utgivelse. Arbeidsstipendet er på 286 500 kroner i året (2022).

Les mer

Søknadsfrist

Utlysning primo mars 2023 og frist 14. april 2023 klokken 15.00

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.