Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Ettårig arbeidsstipend til frilansoversettere

Hensikten med stipendet er å støtte frilansoversetteres langsiktige arbeid med tidkrevende sakprosaprosjekter. Stipendsummen utbetales i én omgang, og er på 278 874 kroner.

Oversetteren må utgi minst én bok eller en annen faglitterær utgivelse som et resultat av stipendet. Kun samisk- og norskspråklige prosjekter støttes.

Kan jeg søke arbeidsstipendet?
Oversetteren må arbeide minst 50 % som frilansoversetter i perioden.

For å komme i betraktning til stipendet bør man være en merittert sakprosaoversetter. Du må derfor ha oversatt minst 100 sider (eller 200.000 tegn med mellomrom) utgitt sakprosaoversettelse for å kvalifisere som søker av stipendet. Hvis du ikke har oversatt en bok, godkjenner vi også oversettelse av artikler eller mindre verk hvor hvert bidrag må utgjøre minst fem sider (10.000 tegn med mellomrom). Utgivelsene må kunne godkjennes i henhold til Retningslinjer for vurdering av utgivelser.

Les retningslinjene for stipendet og veiledningene til søknadsskjemaet nøye før du sender inn søknaden. Se også Ofte stilte spørsmål.

Hvor kan jeg søke?
Utlysningen av stipendet finner du på Min side primo mars.

Du må være innlogget på Min side for å fylle ut søknadsskjemaet og sende inn søknaden. Det er mulig å lagre utkast av søknaden før du sender den inn.

Hvis du tidligere har søkt om stipend fra Det faglitterære fond, eller du er medlem i NFFO, har du allerede en brukerkonto hos oss. Ta kontakt med oss hvis du ikke får tilgang til denne kontoen. Har du ikke søkt tidligere, kan du enkelt opprette en brukerkonto den første gangen du logger på.

Hva skal legges ved søknaden?
Sammen med søknaden må du legge ved en prosjektbeskrivelse på cirka fire sider. I søknadsskjemaet står det hva prosjektbeskrivelsen skal inneholde.

Søker du støtte til oversettelse av din første sakprosabok, regner vi deg som debutant. Debutanter må legge ved en tekstprøve på maks tre sider av manuset du søker støtte til. Du må også levere en tekstprøve hvis du ikke har avtale med et forlag eller du skal utgi på eget forlag eller egenbokforlag.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.