Nå kan du søke prosjektstipend!

Har du en idé til en faglitterær bok? Da kan du søke prosjektstipend. For høstens stipendutlysning gjelder nye retningslinjer, så sett deg godt inn i disse før du går i gang med søknadsskrivingen.

Portrett av mann, bysteutsnitt, skallet med bart og skjegg. Han er kledd i mørk blå jakke og lys blå skjorte. Trær i bakgrunnen, ufokusert.

Vi har tatt en prat med leder i styret for Det faglitterære fond, Anders Vaa, om hvilke endringer som følger av de nye retningslinjene.

Retningslinjene finner du her

Hva bør stipendsøkere være særlig oppmerksomme på når de skal sende inn søknad i år?
– Søknadsfristen, den vil du jo ikke gå glipp av! I høst er det 27. september du må innstille deg på, altså litt tidligere enn før.

– Sett deg godt inn i retningslinjene for NFFOs stipender og svar ut alle vurderingskriteriene. Stipendkomitéen skal kun vurdere søknaden, og ikke det du har skrevet tidligere eller hva de vet om deg fra før, og søknaden skal vurderes opp mot de nevnte vurderingskriteriene.

Som stipendsøker skal man svare ut alle kriteriene, det sier seg kanskje selv. Men er det noen av dem du vil minne søkerne om å være ekstra påpasselige med? Er det noen kriterier som kanskje kan være lett å overse?

– Det er riktig, alle kriteriene må svares ut – det er kjempeviktig å få med seg. Pass derfor på at du også har forklart tydelig hvilken betydning stipendet vil ha for å kunne gjennomføre prosjektet. Og hvorfor har du egentlig søkt om akkurat dét antallet månedsverk?

– Målet vårt er å skape masse god faglitteratur, enten det er i form av generell sakprosa, nye læremidler eller fagbøker, og da må vi legge til rette for en rettferdig fordeling av midlene.

Hvis du skal gi ett råd til stipendsøkerne i høst, hva ville det vært?

– Ta deg tid til å lese gjennom søknaden din en ekstra gang før du sender inn. Hvis du kan huke av for alle kriteriene, kan du puste ut og sende inn. Lykke til!

Endringer som gjelder alle stipendsøkere

Tidligere søknadsfrist: 27. september kl. 15.00.
– Du kan søke stipend for arbeid fra og med søknadsfristen, mens det tidligere var fra tildelingstidspunktet.
– Svar ut alle vurderingskriteriene.

For å gjøre det enklere for deg som søker, vil du nå finne følgende nye felt i søknadskjemaet:

  • Hva er prosjektets faglige, kulturelle og samfunnsmessige interesse?
  • Hvilke kvalifikasjoner har du, som gjør at du kan gjennomføre prosjektet i henhold til oppsatt tidsplan?
  • Hva har et stipend å bety for gjennomføringen av prosjektet?

Det er lurt å starte på søknaden i god tid før fristen, og les retningslinjene grundig.

Endringer som gjelder for deg som har mottatt stipend fra NFFO tidligere

Flere av endringene i retningslinjene gjelder kun for deg som allerede har mottatt stipend(er) fra NFFO:
– Du kan kun ha tre uavsluttede bokprosjekter hos oss. Det vil si at du ikke kan søke stipend for et nytt prosjekt om du allerede har mottatt stipend for tre.
– Du kan ikke søke prosjektstipend for et bokprosjekt du har mottatt arbeidsstipend for.

Prosjektbeskrivelsen

En viktig del av søknaden er selve prosjektbeskrivelsen. Her redegjør du for prosjektets allmenne og faglige interesse, form og innhold. Det er fint om du viser hvordan det endelige resultatet ditt bringer noe nytt til allmennheten eller er viktig av andre grunner.

Les mer om stipendet, hvordan du søker og de nye retningslinjene her

Søknaden sendes inn via vår stipend- og vederlagsportal Har du ikke søkt stipend eller sendt inn krav om vederlag tidligere, må du opprette ny bruker i stipend- og vederlagsportalen.

Har du spørsmål kan du ta kontakt med NFFOs stipendadministrasjon på stipend@nffo.no

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.