20. desember

Ayotzinapa: I live da de tok dem, av Andalusia K. Soloff, Marco Parra og Anahí H. Galaviz. Oversatt fra spansk av Susanne Normann.

Des20 coll

Vi har allerede vært en snartur innom Mexico på gårdagens litterære reise. I luke 20 skal vi få stifte nærmere bekjentskap med et land som er like kjent for sin svimlende kulturelle rikdom som for sin voldelige historie – og det gjennom både bilder og ord.

26. september 2014 forsvant 43 lærerstudenter fra Ayotzinapa i Mexico. Det var dråpen som fikk begeret til å renne over i et land som allerede da var preget av en brutal og nærmest normalisert tilstand av vold. Forsvinningen fikk det meksikanske sivilsamfunnet til å si at nok var nok. Ayotzinapa: I live da de tok dem forteller historien om den massive tvangsforsvinningen fra delstaten Guerreros opprørske indre. Om studiekameratene som dukket unna skuddsalvene, om angsten til de forsvunnes nærmeste familie og venner og deres kamp for å finne igjen sine kjære.

Boka inkluderer et essay skrevet av forfatter og journalist John Gibler, som blant annet forteller mer om tvangsforsvinninger som statsterroristisk metode i Mexico og om den rollen narkokrigen spiller for voldssituasjonen i landet.

Boka utkom på Camino forlag i 2020.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.