Vil du bo i vår skrivestue på Lesbos?

Som medlem i NFFO kan du være med i trekningen av et skriveopphold på Lesbos.

Skrivestue lesbos

NFFO disponerer to andeler i forskningssenteret Xristos på Lesbos. Begge andelene er på to uker, og kan benyttes av NFFOs medlemmer.

Xristos er bygget rundt et kapell fra 1500-tallet, som er en del av Limonos-klosteret på den greske øyen Lesbos i Egeerhavet. Limonos-klosteret ble grunnlagt i 1526 av Ignatios Agallianos, og har spilt en svært viktig rolle i Lesbos sin kirkehistorie. Her er det vi to ganger i året kan tilby skriveopphold til våre forfatter- og oversettermedlemmer.

I 2024 har NFFO blitt tildelt følgende uker:

  • Periode 1: uke 34–35
  • Periode 2: uke 38–39

Andelene vil bli fordelt ved loddtrekning. Meld deg på innen 1.mars for å bli med på trekningen.

Søknadsskjema finner du i medlemsportalen Mitt medlemskap NB! Krever innlogging.

Xristos Research Centre er bygget rundt kapellet midt i hagen, har syv rom, hvert med to senger. Hvert rom har også et lite kjøkken hvor det er mulighet til å lage litt mat. Det er aircondition på rommene.

I tillegg til de syv rommene er det felles bad og dusj, lesesal/arbeidsrom. Det er ingen kafé på Xristos, men det finnes et (låst) rom der det er lagret flasker med vann, øl og vin. Her forsyner man seg selv og skriver opp på en liste hva man har tatt. Det er ikke salg av mat på klosterannekset, men kun fem minutters spasertur unna ligger Metochi, et annet klosteranneks under Limonos-klosteret. Her serveres gresk tradisjonsmat med kortreiste råvarer, og det å spise her går for å være en liten begivenhet i seg selv.

I hagen finnes det sittegrupper for de som ønsker å arbeide ute. Stedet ligger tre km fra nærmeste strand, og det er like langt til nærmeste by.
NB: Reisen tur-retur må man betale selv.

Her kan du lese mer om husværet

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.