Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Bjørn Arilds forfatterskole

NFFO setter til høsten i gang med ny storsatsing på sakprosa for barn og unge. Nå kan du bli en av ti utvalgte elever til Bjørn Arilds forfatterskole. Og det nest beste av alt: det er gratis. Søk innen 5. august!

Nffo ba forfatterskole illustr

Enten du er etablert forfatter eller helt fersk, kan Bjørn Arilds forfatterskole bli en spennende inngang til barnelitteraturen. Vi håper at etablerte forfatter, både skjønnlitterære- og sakprosaforfattere kommer til å søke. Gjennom et helt skoleår skal vi jobbe med sakprosa for barn og unge. Sammen skal vi utforske sjangeren på en måte som åpner for undring og fag både hos forfatter og leser. Hovedlærer: Bjørn Arild Ersland, og med seg som skrivelærer har han Ingvild H. Rishøi.

Bjørn arild ersland lite

– Laboratorium

– De virkelig gode sakprosabøkene for barn er sannsynligvis ikke skrevet ennå, til det er det blitt skrevet altfor få, sier Bjørn Arild Ersland.
– Drømmen er at forfatterskolen skal bli som et laboratorium hvor lærerne sammen med elevene skal utforske sjangeren på nytt. Det skal jobbes med sakprosa som litteratur og med god avstand til de bøkene som kan regnes som informasjon.
Ti elever får seks fysiske samlinger fredag-lørdag i 2021/2022 med tett tekstoppfølging fra skrivelærerne mellom samlingene. Skolen er gratis, og NFFO dekker eventuelle reiser og opphold. Vi stiller ingen krav til søkerens alder, bakgrunn eller skriveerfaring. Hvor samlingene blir, er avhengig av elevmassen. Kommer flest fra Østlandet, blir samlingene i lokalene til NFFO i Oslo.

Inntak skjer på følgende vis:
Skriv maksimalt fem sider om temaet følelser. Teksten skal være et utgangspunkt for en barne- eller ungdomsbok. Du velger tilnærming selv – det kan for eksempel være en psykologisk, fysiologisk, historisk eller en en dokumentarisk tilnærming, men det må være sakprosa. Til besvarelsen må du redegjøre for målgruppe. Skriv også litt om hvorfor du ønsker å bli tatt opp til skolen. Har du en disposisjon for boka, legg den gjerne med. Teksten til opptaket er ikke nødvendigvis den eleven skal jobbe med gjennom året. Det kan være en helt annen tekst.
Frist for påmelding er innen 5. august. Send søknad og event. praktiske spørsmål til prosjektleder i NFFO, kristine.isaksen@nffo.no
For faglige spørsmål: bjornarildersland@icloud.com

– Samspill

– Vi lanserer denne forfatterskolen for å øke antallet sakprosabøker for barn og unge og styrke forfatterbestanden, sier Kristine Isaksen, som er NFFOs prosjektleder
– Som elev på skolen får du blant annet en innføring i hvordan skrive for barn og ikke voksne, samspillet med illustratør og faglig etterrettelighet. Skolen vil ha fokus på språk, framstilling og litterære virkemidler. Målet er at elvene skal få hjelp til å utvikle sitt eget språk og at dette resulterer i et ferdig bokmanus når skoleåret er over, sier Isaksen.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.