Skrivestue i Ciceros fødeby sør for Roma

Arpino er en «hilltop» by med 3000 års historie. Oratoren Cicero var herfra og beskriver nøye hjemplassen i en av sine samtaler med Attakus. Kongen av Napoli bodde her om somrene mens han kriget mot Paven, slottet hans ligger på høyden.

Arpinoby

Arpino ligger 90 min med bil fra hovedflyplassen i Roma, retning Napoli. Det går også tog.
Som medlem i NFFO kan du leie en gammel «pinano nobile» i et lite rosa 1800-talls palass 50 m fra byens piazza, med restauranter, barer, baker, slakter, kolonial, apotek og andre butikker innen gangavstand. Byen er veldig tradisjonell, man reiser seg på fortausbarene på piazzaen når dødsklokken ringer og kisten bæres forbi. Det er veldig få turister men noen «expats».

Leiligheten på 270 m2 er nyoppusset, har 5 soveværelser, 10 sengeplasser (4 dobbeltsenger og to enkeltsenger), 3 bad, stor stue med utsikt, kjøkken med spisestue, pluss et «skriverom» på skyggesiden mot den antikke veien til Roma. Egner seg for familie, redusert pris om du bare trenger to soveværelser. Sentralvarme og sengetøy.

Arpino var i en periode den rikeste byen mellom Roma og Napoli, og har 20 palasser, 50 kirker og i dag rundt 3000 innbyggere. Det er om lag en time med bil til kysten, eller skianlegg i fjellene i Abruzzo nasjonalpark. Kjør til Ferrentino (20 min), og ta toget om du vil på dagstur til Roma og ikke vil kjøre i trafikken der.
Lokal kontaktperson er en engelsktalende «arpinato» som driver en av dagligvarebutikkene Han har nøkkelen og kan hjelpe til med det praktiske for eksempel ekstra vask om du blir lenge.
Pris 750 Euro per uke pluss rengjøringsgebyr på 100 Euro.

Er du interessert kontakt: Kristian Gundersen, kgunder@ibv.uio.no eller telefon 926 90 220.

Arpinoutsikt

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.