Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Prisdryss til oversettere

Årets Bastianpriser går til oversetteren Mikael Holmberg og Nina Aspen.

Bastian holmberg
Mikael Holmberg - en av to vinnere av årets Bastianpris.

Torsdag kveld samlet medlemmer av NAViO (Norsk audiovisuell oversetterforening), Norsk oversetterforening og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening seg i Røde Kors’ lokaler i Hausmannsgate i Oslo. Anledningen var feiringen av oversetternes skytsengel St. Hieronymus, og det var tid for de årlige prisutdelingene.
Det er Norsk oversetterforening og NFFO som skifter på å arrangere denne markeringen annethvert år, i år var det Oversetterutvalget i NFFO som ønsket tekstere, skjønnlitterære og faglitterære oversettere velkommen til Hieronymusfeiringen.

I år lanserte NAViO Tekstiaden. Den skal erstatte den tradisjonelle Teksterprisen som et prøveprosjekt i tre år og er en konkurranse mellom kolleger innenfor audiovisuell oversettelse i regi av NAViO. Det ble kåret tre vinnere, som alle hadde tekstet et utdrag av filmen The Square av Ruben Østerlund:
På tredjeplass kom Helene Lie, på andre Ina Bakke Kickstat og på første Vegard Bakke Bjerkevik.

Bastianprisen 2018 er tildelt Mikael Holmberg for oversettelse fra finsk av Elias Lönnrots Kalevala, utgitt på Orkana forlag.
Årets Bastianpris i kategorien barne- og ungdomslitteratur er tildelt Nina Aspen for oversettelse fra svensk av Frida Nilssons barnebok Ishavspirater, utgitt på Aschehoug forlag. Bokhandelens sakprosapris for oversettere (som er sponset av NFFO) gikk i år til Roman Linneberg Eliassen for oversettelsen av Ha-Joon Changs 23 ting de ikke forteller deg om kapitalismen. Prisen ble delt ut på Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai i år, men Oversetterutvalget ønsket å kaste lys over årets prisvinner også i det gode Hieronymus-selskap.

Bastian aspen
Bastianprisvinner Nina Aspen og redaktør Inga Semmingsen fra Aschehoug.
Bastian roman
Roman Linneberg Eliassen er årets vinner av Bokhandelens sakprosapris for oversettere.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.