
Søk opptak på NFFOs forfatterskole!
Til høsten starter en ny runde med NFFOs forfatterskole med Bjørn Arild Ersland. Dette er en del av NFFOs storsatsing på sakprosa for barn og unge. Vil du bli en av 12 utvalgte elever?
Søk innen 1. august!
Til høsten starter en ny runde med NFFOs forfatterskole med Bjørn Arild Ersland. Dette er en del av NFFOs storsatsing på sakprosa for barn og unge. Vil du bli en av 12 utvalgte elever?
Søk innen 1. august!
Du som skriver fagbøker, generell sakprosa, lærebøker, biografi, reiseskildringer, debattbøker, kokebøker, essayistikk eller oversetter sakprosa: NFFO jobber kontinuerlig for sakprosaens kår i Norge.
Blant NFFOs medlemmer finner du faglitterære oversettere med den språkkompetansen du trenger.
NFFO utlyser støtte til prosjekter- og arrangementer som har til hensikt å fremme ytringsfrihet og faglitteratur.
NFFOs styreleder fra 1988 til 1990, Idunn Heldal Haugen, har gått bort. NFFs medstifter og første leder, Bjørn Bjørnsen og tidligere generalsekretær, Trond Andreassen, har skrevet minneord til henne.
NFFO er glad for at Kultur- og likestillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet i fellesskap setter i gang arbeidet med en leselyststrategi, som skal skape en kultur for lesing hos alle deler av befolkningen.
Sakprosa for barn og unge trenger mer variert formidling og et større mangfold av forfattere. Ellers får vi et demokratisk problem, mener Veronica Salinas.
Lærebøker er ikke en vare på linje med tannpirkere og brød.
Ragnhild Holmås og Elisabeth Moseng var elever ved NFFOs forfatterskole, med sakprosa for barn og unge som tema. Nå debuterer de i sjangeren med ferske bøker.
I et svar til et innlegg fra Forleggerforeningen er NFFO og Norsk Studentorganisasjon samstemte: Forleggerforeningens argumentasjon svikter. Alle typer akademiske bøker må inkluderes i lovens virkeområde.
NFFO har nesten 5000 medlemmer over hele Norge. Møt noen av dem i det andre av våre reisemagasin “Bulletin – på veien”. Denne gangen kan du møte forfattere og oversettere fra Finnmark og Troms.
Les hele magasinet her!
– Kunstig intelligens (KI) gjør opphavsrettigheter viktigere og mer verdifulle enn noen gang. Men nå må myndighetene komme på banen og regulere teknologien, skriver Eystein Hanssen og Arne Vestbø. De støtter derfor oppropet fra internasjonale forskere om at utviklingen må settes på pause.
Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.