Tre kvinner sitttende ved et bord, foran seg har de hver sin laptop. De smiler. I bakgrunnen høye vinduer.

Bli medlem!

Som medlem i en av verdens største forfatter- og oversetterforeninger har du rett til gratis juridisk bistand, hjelp i spørsmål om kontrakter og en rekke tilbud om faglig utvikling som forfatter eller oversetter.

I tillegg vil du bli del av et skrivende fellesskap med kolleger fra alle samfunnsområder, mange med samme opplevelser, erfaringer og utfordringer som deg.

Bli med på laget!

Mann med briller på hodet, utendørs foran trær.

Rekordmange har sendt inn krav om vederlagsmidler

21. juni 2024

Andre utlysningsrunde av den individuelle vederlagsordningen er nylig avsluttet. 1283 personer har fremmet krav om rettighetsbasert vederlag i år. Det er en økning på om lag 80 % fra i fjor, som var det første året ordningen ble utlyst.

20240613 nffo sommerfest 155358 hr lite

Full fest for debutantene – og alle andre!

14. juni 2024

Det ble debutant-bonanza i NFFO torsdag, med over 40 debutanter på seminar. Og etterpå var det treff med 400 forfattere og oversettere, under foreningens årlige hagefest.

Mann som holder et tidsskrift i hendene

Første Prosa-nummer fra Roman

11. juni 2024

Prosa-redaktør Roman Linneberg Eliassen er klar med sitt aller første nummer – med akademisk frihet som hovedtema.

Kollasj med fem portretter av to kvinner og tre menn.

Treårig arbeidsstipend til fem forfattere

5. juni 2024

Det er nå klart hvem som får noen av de gjeveste stipendene NFFO deler ut: treårige arbeidsstipend for frilansforfattere.
– Det blir spennende å følge de fem stipendmottakerne i årene som kommer, for dette er ambisiøse forfattere, sier Reidar Müller, medlem i fondsstyret og stipendkomiteen.

Kollasj med omslag av barnebok og portrett av forfatteren, en kvinne med hånda under haka og svart skjorte.

Ny utgivelse fra NFFOs forfatterskole

29. mai 2024

– Det viktigste har vært å finne tilbake til hva som trakk meg mot arkeologi i første omgang, på fascinasjonen og nysgjerrigheten på mitt eget fag, og holde fast på det i skriveprosessen, forteller Eirin Holberg som nylig har gitt ut barneboka Steinalderen: 10 000 år gamle tyggisar og hovudskallar på stong. Hun var elev på første kull hos NFFOs forfatterskole. Åshild Irgens står bak illustrasjonene i boka.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.