20210422 nffo  aage borchgrevink 035 lite

– Hvorfor er jeg 15 ganger mer verdt som skjønnlitterær forfatter?

29. september 2023

Faglitterære forfattere og oversettere får bare seks prosent av stipendene innenfor det litterære feltet når Statens kunstnerstipend skal deles ut. 94 prosent av stipendene går til skjønnlitterære forfattere, barne- og ungdomslitterære forfattere og skjønnlitterære oversettere.
– Uholdbart, sier NFFOs styreleder Aage Borchgrevink.

Per qvale (002)

Rosettapris-nominert: Per Qvale

20. september 2023

– Mangfold ikke så viktig som kvalitet. Mangfold er blitt et mantra, for ikke å si en klisjé, mener oversetteren Per Qvale.
Nå er han nominert til Rosettaprisen.

20211118 nffo arne vestbø 025

Gi elevene gode og oppdaterte læremidler!

18. september 2023

Én sak må stå høyt oppe på agendaen når de nye kommunestyrene over det ganske land trer sammen etter valget: Å sikre at alle elever har tilgang på gode og oppdaterte læremidler.

Img 8730

Rosettapris-nominert: Christian Rugstad

18. september 2023

– Tips til deg som vil bli oversetter? Da ville jeg tenkt meg nøye om. Mørke skyer bygger seg opp, sier Christian Rugstad. Nå er han nominert til Rosettaprisen.

Img 8725

Rosettapris-nominert: Lene Stokseth

16. september 2023

Lene Stokseth ville styrket innkjøpsordningen og pensjonsvilkårene for oversettere om hun ble kulturminister for én dag. Nå er hun nominert til Rosettaprisen.

Medlemskort på mobil

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Få medlemsbevis på SMS

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.