Arne Vestbø blir ny generalsekretær i NFFO

Styret i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening har tilsatt Arne Vestbø som ny generalsekretær i NFFO.

Arneoggeir2 lite
Arne Vestbø (tv.) er NFFOs nye generalsekretær fra april 2019. – Vi er meget godt fornøyd med valget, sier styreleder Geir Hønneland.

– Jeg er veldig stolt over og glad for å ha fått muligheten til å bidra til at NFFO fortsatt skal være en kraftfull aktør i norsk offentlighet. Jeg kjenner foreningen godt fra før, og den består av en entusiastisk, solid og kunnskapsrik gjeng, både med tanke på enkeltmedlemmer, de som har verv i styrer og utvalg og ikke minst de ansatte i administrasjonen, sier Arne Vestbø, som begynner i stillingen i løpet av april 2019.


Han kommer fra stillingen som seksjonsleder for litteratur, kulturvern og allmenne kulturformål i Norsk kulturråd, hvor han har jobbet i til sammen 11 år. Her har han blant annet hatt ansvar for innkjøpsordningen for sakprosa. Haugesunderen er cand.philol. i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og MA i Holocaust studies fra Royal Holloway, University of London. Han har også gitt ut to bøker, Moritz Rabinowitz (2011) og Øverst på nazistenes liste (2014), begge på Spartacus forlag.


– Hvilke utfordringer ser du mest fram til?

– De mest konkrete og umiddelbare blir å jobbe aktivt med medlemsrekruttering, vederlagsforhandlinger og forbedrede rammevilkår for forfattere og oversettere. På et mer overordnet nivå ser jeg fram til å jobbe med verdier som bør være sentrale i et demokrati; kunnskap, ytringsfrihet og dannelse. Det viser seg gang på gang at disse tingene ikke er noe vi kan ta for gitt. Kulturmeldingen er en lissepasning til NFFO i så måte. Vi skal ta en rolle i byggingen av framtidens Norge, sier Arne Vestbø.

– Jeg er veldig glad for å få Arne inn som ny generalsekretær i foreningen, sier NFFOs styreleder Geir Hønneland. 

– Vi hadde en meget sterk søkerliste til stillingen, men styret er overbevist om at Arne er rett mann på rett sted til rett tid. Han har relevant ledererfaring, bred bransjeerfaring og er akkurat den organisasjonsbyggeren som styret var ute etter. At han er et ungt fjes i en forening med aldersgjennomsnitt godt over 60 år, er heller ikke en ulempe. Dessuten er han selv sakprosaforfatter og mangeårig medlem av foreningen, sier Hønneland.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.