Folkefest for sakprosaen - ny publikumsrekord!

Det ble en folkefest uten like da sakprosaen inntok Litteraturhuset i Oslo lørdag. Ti-årsfesten ga ny publikumsrekord.

Sakprosafestivalen022 (1)
Drøyt 2000 mennesker kom på den tiende utgaven av Norsk sakprosafestival.

Tiende utgave av Norsk sakprosafestival ble en stor suksess, med 2121 mennesker som fylte salene i tre etasjene gjennom hele dagen. Over 70 forfattere og oversettere fordelt på fire scener møtte et interessert og begeistret publikum gjennom dagen. I tillegg ble de fire strømmede sendingene fulgt av drøyt 831 mennesker på nett. Endelig er publikum tilbake i stort monn etter koronapandemien!

For debuterende festivalsjef Kristina Quintano var lørdagen en eneste lang opptur. Hun merket seg at det også var stor bredde blant publikummerne.
– Bredden i sakprosaen speiles helt tydelig i bredden i publikum. En av de største gledene var å se at det kom mennesker som aldri har vært på litteraturhuset før, her var både fotball og båtinteresserte som nå er nye festivalgjester. De kunstneriske innslagene ga både tekstene og bokbadene et ekstra kunstnerisk løft. Vi fikk virkelig vist at også sakprosaen er skjønn. Å oppleve kø i gangene og summing i trappene er selvsagt ekstra hyggelig, Det at så mange fra vår egen bransje kom, og ble hele dagen var selvsagt veldig, veldig hyggelig, men jeg tror kanskje det faktum at så mange ga tilbakemelding på at det var så mange gode parallelle poster at det rett og slett var litt vondt å velge bort noe er det aller beste – og da tenker jeg vi har lyktes med programmeringen.
– Representasjon i programpostene speilet også representasjonen i publikum, vi fikk straks mye tilbakemeldinger på at gjestene fant noen som var som dem eller som tenkte som dem. Så vet jeg at noen gjester fikk gode samtaler i gangene med sine største forbilder, og de møtene skaper jo ekstra magi, sier Kristina Quintano.

Også NFFOs generalsekretær Arne Vestbø fikk en rik dag.
– Dette var rett og slett en festdag for sakprosaen fra start til slutt, med et uhyre interessant og variert program som traff et bredt publikum. Litteraturhuset sydet av liv gjennom hele dagen, og til slutt ble det endelig en ordentlig fest i NFFOs lokaler igjen. All ære til Kristina Quintano. og resten av gjengen som har stått bak dette, sier Vestbø.

Festival3
Jan Grue holdt årets festivalforedrag.
Sakprosafestivalen008
Festivalsjef Kristina Quintano.
Sakprosafestivalen016 (1)
Håkon Opdal (t.v.) ble intervjuet av Kjartan Brügger Bjånesøy om boka "Den ellevte mann".
Sakprosafestivalen037
Yohan Shanmugaratnam ble intervjuet av Audun Vinger (med ryggen til), om boka "Hjerte i to – seks måneder med Karpe".
Sakprosafestivalen023 (2)
Festivforfatterene Yacoubi Cisse og Camara Lundestad Joof hilser på hverandre. Festivalforfatter Guro Sibeko i bakgrunnen.
Sakprosafestivalen026 (1)
Oliver Bullough (t.h.) i samtale med Andrew Kroglund.
Sakprosafestivalen010 (1)
Sakprosafestivalen024
Ingeborg Senneset i samtale med Tiger Garté. Ingeborgs hund Trigger nederst til høyre. forholdt seg saklig og rolig under arrangementet.
Sakprosafestivalen019
Joanna Rubin Dranger.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.