Frilansforumet er på plass!

Norske frilansforfattere- og oversettere møter mange store utfordringer i sitt virke. Nå oppretter NFFO et eget frilansforum som skal jobbe spesielt for denne yrkesgruppa.

Trine Hamran (t.v.), Alfred Fidjestøl og Kaja Rindal Bakkejord utgjør det nye frilansforumet i NFFO.

Det er ingenting som kommer av seg selv i et frilansliv. Og når det kommer til de store fanesakene som innkjøpsordning, kunstnerstipender, rammevilkår, honorarsatser og en rekke andre premissleverandører for et godt arbeidsliv – kan det være godt å ha en fagforening i ryggen. Og nå setter NFFO ytterligere inn støtet i arbeideidet for frilansmedlemmene. Et eget frilansforum settes nå i bevegelse – og som vil invitere medlemmene til samling allerede nå i høst.

– Styret fikk et tydelig signal fra årsmøtet om at frilansmedlemmene ønsker en arena der de kan ta opp og diskutere saker som er viktige for dem, sier NFFOs generalsekretær Arne Vestbø.
– Administrasjonen fikk derfor i oppdrag å etablere et faglig forum, og det er dette som nå lanseres. Forumet skal være et faglig og sosialt samlingspunkt for våre frilansmedlemmer.

Og de tre som utgjør frilansforumet er ovesetteren Kaja Rindal Bakkejord, og forfatterne Trine Hamran og Alfred Fidjestøl. Som også utgjør en god, geografisk spredning: henholdsvis Trondheim, Tromsø og Oslo.

Fagpolitisk kunnskap

Vestbø sier videre om nyvinningen:
– Tanken er å få til et fast treffpunkt der bredden av NFFOs frilansere skal bli hørt og få anledning til å komme med innspill. Det er ikke tvil om at både gruppa som leder forumets arbeid og mange andre av NFFOs frilansmedlemmer sitter på mye fagpolitisk kunnskap og erfaring som vi kan dra nytte av i vårt daglige arbeid med politiske og bransjemessige saker.

Følg med på kalenderen på nffo.no og i NFFOs nyhetsbrev om informasjon om forumets første møte senere i høst.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.