Han er NFFOs nye styreleder

8. april ble Geir Hønneland valgt til ny styreleder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO).

Geir hønneland
Geir Hønneland under NFFOs årskonferanse i Oslo 7. april. Foto: Sverre Gunnar Haga

Under NFFOs årsmøte søndag gikk Marta Breen av etter fire år som styreleder, og åtte år til sammen i styret. Geir Hønneland ble valgt for to år. 51-åringen fra Mandal er statsviter av bakgrunn, og er til daglig direktør ved Fridtjof Nansens Institutt. Han har også flere års erfaring som medlem i våre stipendkomiteer, har også hatt flere verv i Norges forskningsråd og skrevet en rekke sakprosabøker. Hønneland gleder seg til å ta fatt på oppgaven.
– Jeg kjenner foreningen fra stipendarbeidet, og har veldig sans for ideen om kollektivt vederlag. Det har vært givende å bidra til at bøker blir produsert, og kunne påvirke hvilke bøker det blir noe av, sier Hønneland.

– Hvilke saker blir viktige for deg framover som styreleder?
– Først og fremst er det viktig for meg å virke over hele feltet av sakprosa og faglitteratur, og jeg ser fram til å bli kjent med hele feltet. Både med aktørene både her i Oslo, og etter hvert utover landet til høsten. Utover det er jeg opptatt av at det må skrives populærvitenskapelige bøker på norsk. Det er et demokratisk element i dette, i å formidle saklig kunnskap på en lett tilgjengelig måte.
– En annen viktig sak blir kampen om språket. Jeg er bekymret over at mange yngre, norske forskere kun skriver på engelsk. Jeg ser hvordan mange av de strever i å uttrykke seg godt på norsk. Dette både undergraver det kollektive vederlagssystemet og svekker kvaliteten på formidling i offentligheten, sier Hønneland.

Les mer om Geir Hønneland og hans bakgrunn her

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.