Norsk forlagsbransje under lupen: 40 års nervøsitet og ennå urolig.

Den litterære møteplassen Prosalong inviterer til et dypdykk i norsk forlagsbransje neste onsdag: Forlagssjef Geir Berdahl (t.h.) i Oktober forlag og litteratursosiolog ved Høgskolen i Oslo, Cecilie Naper, skal diskutere utviklingen i norsk forlagsbransje de siste tiårene, med utgangspunkt i Geir Berdahls nye bok om sitt liv som forlegger, 40 års nervøsitet. Hva er skjedd fra den første “uskyldsrene” tiden til dagens situasjon? Er det fortsatt grunn til å være nervøs? Trond Andreassen, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, leder samtalen, som foregår i foreningens lokaler i Uranienborgveien 2, onsdag 26. januar fra 19.30 til 21.30.

Høgskolen i Oslo, møter neste onsdag forlagssjef i Oktober forlag, Geir Berdahl, til en samtale om norsk forlagsbransje de siste 40 år. Samtaleleder er Trond Andreassen, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Prosalong er en litterær møteplass for norsk sakprosa og inviterer denne gang til et dypdykk i norsk forlagsbransje.
− Geir Berdahl har skrevet en interessant bok om 40 år som har vært en viktig fase i norsk forlagsvesen, og det å se denne verdenen fra ståstedet til det idealistiske forlaget Oktober åpner noen perspektiver, sier Trond Andreassen.
Han påpeker at Berdahls bok er unik i norsk sammenheng: Forleggere i Sverige og Danmark har beskrevet forlagsbransjen fra innsiden de siste årene, i Norge har en slik bok latt vente på seg.
− Dette er første gang vi kommer bak kulissene i norsk forlagsvesen, og dermed kan vi også snakke om endringene som har skjedd i norsk forlagsbransje de siste årene, hvor de store forlagene er blitt større, de små er blitt mange, mange flere og vi står på terskelen av den store e-bok-revolusjonen. Men det er noen mørke skyer på den litterære himmelen. Med andre ord: Vi er fortsatt nervøse. Dette blir en anledning til å snakke om hva vi er nervøse for i dag, sier Andreassen.

PROSALONG: 40 års nervøsitet – og ennå urolig. En samtale om norsk forlagsbransje med forlagssjef Geir Berdahl og litteratursosiolog Cecilie Naper. Samtaleleder: Trond Andreassen, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.
Tid: Onsdag 26. januar kl 19.30 til 21.30, dørene åpner kl 19.
Sted: Foreningens lokaler i Uranienborgveien 2, inngang Parkveien.
Lett servering (kun kontant betaling). GRATIS ADGANG, åpent for alle.

Prosalong er Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings litterære møteplass for norsk sakprosa.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.