mars
5.

Åpen forskning – konsekvenser for akademisk frihet, immaterielle rettigheter og det litterære kretsløpet

Velkommen til seminar i samarbeid med Forskerforbundet, hvor vi ser nærmere på utviklingstrekk som utfordrer akademisk frihet, immaterielle rettigheter og vilkår for utvikling av lærebøker. Diskusjonene vil blant annet omhandle åpen forskning og lisenskrav samt mål og strategier for vitenskapelig publisering.

Mannlig foreleser står i forgrunnen med ryggen til, i bakgrunnen et mindre auditorium med studenter med notatblokker og PC-er.
Foto: Ilja Hendel

Seminaret vil bli strømmet.

Program:
08.30: Dørene åpner. Servering av bakverk og kaffe.

09.00: Velkommen!

09.10: Åpen forskning og det litterære kretsløpet. Innledning ved Arne Vestbø, generalsekretær NFFO. Panel: Vidar Røeggen, seniorrådgiver i Universitets- og høyskolerådet, Trygve Riiser Gundersen, redaktør i Forlaget Press, og Terje Colbjørnsen, førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur, BI. Ordstyrer: Tove Lie, redaktør i Khrono.

10.30: Pause

10.45: Åpen forskning, lisenskrav og akademisk frihet. Et opphavsrettslig blikk på Creative Commons ved professor Olav Torvund, UiO.

Panel: Guro Elisabeth Lind, leder av Forskerforbundet, Henrik Urdal, direktør i Prio, Vidar Røeggen, seniorrådgiver i Universitets- og høyskolerådet og Randi Iversby, biblioteksdirektør ved Universitetet i Oslo. Ordstyrer: Tove Lie, redaktør i Khrono.

12.00: Servering av enkle wraps til å ta med eller spise i lokalet.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.