august
27.

Kurs i bokføring for medlemmer og stipendmottakere

Bli med på kurs i bokføring med statsautorisert revisor Nudia Akram.

I fokus i bakgrunnen: tre bøker i en stabel med klistremerker med "stipend" på bokryggen. I forgrunnen, ikke i fokus, to hender som skriver på en laptop.
Foto: Ilja C. Hendel

Stipender fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) utbetales som og innberettes til Skatteetaten som næringsinntekt. Å være næringsdrivende er for mange stipendmottakere noe nytt. NFFO inviterer derfor til kurs i bokføring, slik at det skal være enklere for deg som faglitterær forfatter eller oversetter å være næringsdrivende.

Næringsinntekt er alle skattepliktige inntekter, etter fradrag for kostnader, som kommer fra næringsvirksomheten. Som mottaker av næringsinntekt har du bokføringsplikt, og du må også selv sette av penger til skatteoppgjøret.

Kurset vil gi deg innsikt i hvilket ansvar du har som næringsdrivende og hva du må gjøre for å holde orden i regnskapet ditt. Du vil få en excelfil med kontoplan tilpasset ditt faglitterære virke som vil gjøre deg i stand til å føre eget regnskap, uavhengig av om du er momspliktig eller ei. Med excelfilen følger også veiledninger og eksempler på de vanligste fradragene du har og hvordan du kan periodisere stipendet ditt hvis prosjektet går over mer enn ett år.

Kontoplanen i excelfilen er også knyttet til skatteoppgjøret, slik at det også skal være enkelt å vite hva man skal fylle ut hvor i skattemeldingen. NFFO arrangerer også kurs i skattemeldingen i april.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for stipendmottakere for å få påmeldingslenke på e-post

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.