februar
14.

Prosalong i Trondheim: Historien i byrommet. Berlins tider og lag

Oppdag Berlins skiftende ansikt med Helge Jordheim.

Kollasj med bokomslag av boka "Berlin. Byen og historien" som viser TV-tårnet i Berlin sett gjennom trær og busker i forgrunnen av bildet og portrett av forfatteren, en mann med skjegg, sixpence og skjerf.

Byer er på samme tid oppbevaringssteder og forsvinningspunkter. Steder der ting blir borte, og der ting blir bevart. Lag på lag av liv, sivilisasjon og kultur, men også av krig, ødeleggelse og død. Åsteder for opprør, revolusjoner og krigshandlinger side om side med forretningsbygg, museer og underholdningspalasser. Få andre storbyer har gjennomgått like plutselig og fullstendig omveltende endringer som Berlin. Dette er tema i Helge Jordheims foredrag på Litteraturhuset i Trondheim 14. februar 2024.

Her vil Jordheim både snakke om Berlins historie og hvordan det er å skrive om den – som noe nærværende, noe hjemsøker nåtiden og lever videre inn i fremtiden.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Trondheim og NFFO.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.