mai
30.

Seminar for kritikere og forfattere på Lillehammer

Vil du være med på kritikerseminar på Lillehammer under Norsk litteraturfestival, og få reise og opphold dekket? Nå kan du som NFFO-medlem søke om plass.

Parken scaled (1)
Foto: Norsk litteraturfestival.

Norsk kritikerlag inviterer hvert år til seminar over to dager under litteraturfestivalen på Lillehammer. Kritikerlag dekker et begrenset antall plasser, med en egenandel for reiseutgifter. Andre interesserte kan delta mot en mindre avgift.

Årets tema for seminaret som finner sted 30. og 31. mai lyder Den fordømte autoriteten. Maktproblematikk i kritikkfeltet.

Fristen for å melde seg på er 19. april.

Kritikerens jobb er å felle dommer, altså medfører jobben autoritet og makt. Samtidig står kritikeren gjerne i en utsatt rolle økonomisk, hen arbeider stort sett uten ansettelsesforhold og føler seg neppe som noen maktperson, snarere tvert imot. Hvor bevisste er kritikerne på sin egen maktutøvelse? Og hva består kritikerens autoritet egentlig av i dagens fragmenterte offentlighet, der flere og flere er skeptiske til “smaksdommere” og kanskje heller stoler på anbefalinger fra bloggere og algoritmer?

For mer informasjon, program og påmelding, se vedlegget under denne teksten.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.