Gjør som Anne – gjør krav på vederlag og få penger! 

Anne Sverdrup-Thygeson fremmet krav og fikk 30 000 kroner i vår nye vederlagsordning i fjor høst. Nå kan også du ha penger til gode! 

Anne skog 11 c celina oyer
Biologiprofessor og forfatter Anne Sverdrup-Thygeson er en av landets beste forskningsformidlere. Bøkene hennes utgitt på Kagge forlag er nå utgitt i 26 språk.

Visste du at du kan ha rett på kompensasjon for bruk av ditt åndsverk?
Dersom verket har generert vederlag til NFFO, gjennom Kopinor eller Norwaco, har du krav på det vi kaller rettighetsbasert vederlag. Ordningen har sin bakgrunn i lov om kollektiv forvaltning, som har en direkte påvirkning for hvordan NFFO kan forvalte kollektive vederlagsmidler.

Mer informasjon om ordningen og hvordan du fremmer krav om vederlag, finner du her. Du behøver ikke å være medlem av NFFO for å søke, eller å dokumentere hva du skal bruke vederlagspengene til. Øvre maksgrense for vederlagsutbetaling er 30 000,- kroner.
Ordningen gjelder for faglitterære bøker og artikler som utgitt de tre siste årene – altså 2021, 2022 og 2023.

I fjor ble ordningen utlyst for første gang. NFFO utbetalte nær 11,5 millioner kroner til 654 opphavere som sendte inn sine krav.

Forfatter og biologiprofessor Anne Sverdrup-Thygeson var en av de som søkte – og fikk penger.
– Jeg gjorde krav på og fikk utbetalt 30 000 kroner, som jeg bruker til en research-reise i forbindelse med boka jeg jobber med nå. Dette er en super ordning som sørger for at godene fordeles etter hvor mye tekstene dine er blitt brukt videre. Jeg anbefaler alle andre som har gitt ut bok de siste tre årene, om å søke om vederlagspenger, sier Anne Sverdrup-Thygeson.

Fristen for å fremme krav om vederlagspenger går ut 31. mai, kl. 15.00.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.