Guro Sibeko blir Prosa-vikar og skal redde verden

Guro Sibeko blir Prosa-redaktør i tre måneder. Hun har satt seg et friskt mål.

Guro sibeko12 lite
Guro Sibeko blir Prosa-redaktør i tre måneder fra nyttår.

– Tittelen på magasinet blir Prosa redder verden, sier forfatteren og samfunnsdebattanten.
Ved årsskiftet går Merete Røsvik av som redaktør i Prosa. Tidligere i høst ble det kjent at Roman Linneberg Eliassen tar over stafettpinnen, og er ansatt i et åremål på to år, med mulighet for forlengelse.
Men grunnet pappapermisjon tiltrer han først 1. april – og for dette tidsvinduet, fra nyttår til april, har NFFO nå hyret inn Guro Sibeko for én utgave av Prosa.
– For meg som er opptatt av litteratur som forsøker å redde verden, er det naturlig at dette ene Prosa-nummeret skal handle om nettopp dét. Jeg vil vise fram forfattere, litteratur og og slippe til andre mennesker som på ulikt vis forsøker å gjøre verden til et bedre sted. Jeg ønsker å bringe inn ulike stemmer som ikke har skrevet i Prosa før.
– Det burde kanskje være nok av konflikter i verden å ta av?
– Dette handler ikke nødvendigvis om å skrive om eller gjøre et forsøk på å løse konfliktene, det er mange måter å redde verden på.
– Hva er det verden skal reddes fra, forresten?
– Verden trenger jo å reddes fra veldig mye. Det korte svaret er vel at den må reddes fra oss. Så er det mange aspekter ved det, og mange måter å gjøre det på. Det viktige i denne sammenhengen er ikke egentlig hvilke kamper sakprosaen tar, men hvordan og hvorfor, hva det koster og hva litteraturen og verden vinner på det.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.