Her er programrådet for Norsk sakprosafestival

Litteraturhuset og NFFO har satt sammen et programråd bestående av fire kompetente fagfolk, forfattere og oversettere, som vil bidra med råd og innspill for neste års sakprosafestival i Oslo.

Kollasj programråd
Tony Joakim Ananiassen Sandset og Hedda Vormeland (øverst), og Tore Skeie og Marte Spurkland utgjør programrådet for sakprosafestivalen i Oslo, 26. oktober 2024.

Tidligere i høst ble det klart at Litteraturhuset og NFFO (Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening) inngår et samarbeid om den årlige sakprosafestivalen. I 2024 vil det være Litteraturhuset som står for programmering og gjennomføring av festivalen, som er planlagt til lørdag 26. oktober.
– Vi gleder oss til å bygge videre på det fantastiske arbeidet NFFO har gjort med sakprosafestivalen gjennom mange år, og fortsette å løfte de viktigste temaene og bøkene fra norsk og internasjonal, oversatt sakprosa, sier daglig leder for Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.
Nå har Litteraturhuset og NFFO satt sammen et programråd som vil bidra med innspill og ideer underveis i planleggingsarbeidet.

Rådet består av følgende personer:

Tore Skeie er historiker, kritiker og frilansforfatter av flere kritikerroste bøker fra norsk middelalderhistorie, senest boka Hvitekrist. Om Olav Haraldsson og hans tid. For den ble han tildelt Den norske historiske forenings Sverre Steen-pris for fremragende formidling av historie på høyt faglig nivå.
Marte Spurkland er journalist og forfatter av en rekke sakprosautgivelser, blant annet Pappas runer og Klassen. Sistnevnte ble tildelt Bokhandelens sakprosapris i 2018, og nominert til Brageprisen.
Tony Joakim Ananiassen Sandset er forsker ved det medisinske fakultet, UiO og sitter i styret til Minotenk. Han står bak både engelskspråklige fagbøker og flere Minotenk-utgivelser, blant annet Håndbok mot rasisme.
Hedda Vormeland er frilansoversetter av både skjønnlitterære og sak-titler, og har flere ganger vært nominert til Rosetta-prisen for beste sakprosa-oversettelse, senest i 2023.

Faglig bredde

– Vi er glade for at et så sterkt lag med kompetente NFFO-medlemmer – både forfattere og oversettere – nå får bidra til å forme sakprosafestivalen, sier NFFOs generalsekretær Arne Vestbø.

Og med Litteraturhusets solide erfaring med arrangement og begeistret formidling, er jeg sikker på at denne tolvte festivalen i rekken blir en alle tiders opplevelse, der en stor bredde av sakprosa blir vist fram, sier han.

– Det er gull verdt at disse kloke hodene vil bidra inn i planleggingsprosessen til festivalen. Til sammen sitter de på bred kunnskap om sakprosafeltet, akademia, oversettelse og formidling, så vel som kunnskap om en rekke faglige temaer. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven med gode innspill fra denne gjengen underveis, avslutter Susanne Kaluza.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.