Litteraturhus i Bergen endelig sikret

Nå kan et litteraturhus i Bergen endelig bli en realitet etter at det i dag ble klart at forretningsmannen Trond Mohn har gitt ti millioner kroner fordelt over fem år til prosjektet.

Fra før har Bergen kommune, Visjon Vest og Fritt Ord gitt tilsagn om støtte.
– Jeg har hatt løpende kontakt med NFF og generalsekretær Trond Andreassen i løpet av hele denne prosessen. Jeg har sett på hvordan faglitteraturen blir formidlet og håper at et litteraturhus vil sørge for en lavere terskel for folk flest til å oppsøke sakprosa, sier Kristin Helle-Valle, etter at det i dag ble kjent at et litteraturhus i Bergen kan bli en realitet.

Med den nye sakprofessoren Anders Johansen ved Universitetet i Bergen og det store og spennende forskningsmiljøet her, styrker det nødvendigheten av å sette fokus på sakprosa i det nye litteraturhuset, sier Kristin Helle-Valle.
Ønsket er å blant annet få kontorplass til faglitteratur i bygget, i tillegg til at sakprosaforfattere kan sitte på skriveloftet som planlegges i huset. Men litteraturinteresserte må smøre seg med tålmodighet, for ikke før om cirka et år står huset ferdig. Arbeidet med å få til et litterurhus i Bergen har pågått siden 2009

– Det må komme inn flere penger, så pengejakten fortsetter slik at folk slipper å ta med seg en sine egne stoler. Det er mye praktisk rundt det å få huset i stand, men vi har hele tiden forankret arbeidet i litterære miljøer, som for eksempel forlagshusene i Oslo, som gjerne vil følge opp sine vestlandsforfattere bedre, sier Kristin Helle-Valle.

Hun har bakgrunn fra NRK og TV2, som både innkjøper, redaktør og innspillingsleder, i tillegg til å ha vært leder for Hauge/Tveitt-jubileet i 2008. Siden 2009 har hun vært daglig leder for satsingen Litteraturhuset i Bergen.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.