Ny rekord for Stavanger-festivalen

1200 mennesker var innom Stavanger sakprosafestival i helga. Det er ny rekord.

Stavanger2 1 lite
Full sal under samtalen mellom Gjert Ingebrigtsen og Cathrine Sandnes.

Lørdag 24. november var det klart for den tredje utgaven av sakprosafestival i Stavanger. Og det ble fulle hus og ny festivalrekord på scenene i Sølvberget bibliotek og kulturhus og på KÅKÅ kverulantkatedralen.
– Vi er godt fornøyd, sier Ane Sjøbu, som er festivalsjef sammen med Jan Inge Reilstad.
– Det var god stemning og fine samtaler. Høyere besøkstall enn foregående år er et godt tegn – Stavanger sakprosafestival begynner å få fotfeste. Med alt fra 15 til 400 publikumere i salen håper vi å ha fått til noe av det vi ønsker – å vise bredden i norsk sakprosa og gi plass til både bestselgerne og det mer smale. En del benyttet seg av tilbudet om festivalpass, mens andre hadde satset på ett arrangement, men lot seg trekke med videre og fikk noen løpeturer gjennom brolagte smau fra det ene til det andre i strålende vintervær. Som alltid supert samarbeid mellom NFFO, Bokhuset, Sølvberget bibliotek og kulturhus og KÅKÅ kverulantkatedralen, sier Sjøbu.

Også Linn Tønnessen ved Sølvberget er godt fornøyd.
– Vi har fått til en veldig god blanding av publikum i år. Arrangementene med Gjert Ingebrigtsen, Else Kåss Furuseth og Anne Bitsch samlet et ungt publikum, og vi har med det rekruttert mange nye besøkende til Sakprosafestivalen fra en aldersgruppe som normalt er vanskelig å nå frem til. Et godt samarbeid med Odeon Kino bidro også til at det var mulig å sette besøksrekord i år, sier Tønnessen.

Gikk du glipp av festivalen? Ikke fortvil, vi har filmopptak:
Klikk her for å se arrangementene

Stavanger3 lite
Anders Fogh Jensen i samtale med Ingeborg Eliassen på KÅKÅ kverulantkatedralen.
Stavanger1 lite
Sakprosafestivalen i Stavanger var den tredje i rekka. Ny publikumsrekord i helga, 1200 mennesker var innenfor dørene.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.