Superblogger Virrvarr til Norsk nettleksikon

Ida Jackson, mest kjent som en av Norges mest leste og prisbelønte bloggere Virrvarr, skal bidra til at Norsk nettleksikon blir levende og interaktivt. − Utviklingen av et Norsk nettleksikon kan starte for fullt med en så dyktig blogger som Jackson med på laget, vi stoler på at hun vil være med og åpne leksikonet for det norske folk, sier Anne Marit Godal, som nylig ble ansatt som leder for leksikonet. Nå er også Ida Jackson (bildet) ansatt til storsatsingen til over 30 millioner. Begge tiltrer 1. april. − Min rolle er å være verten i et selskap: Store Norske leksikon var en fest med få inviterte. Det skal ikke Norsk nettleksikon bli, sier Ida Jackson, alias Virrvarr.

Ida Jackson (23) er en av Norges mest profilerte bloggere, og medvirrvarr.net som hun har drevet fra 2006 og frem til i dag ble hun i 2010 kåret til ”Årets politiske blogger” av VG Helg. Hun er blitt kåret til Norges beste blogger fem ganger av forskjellige juryer. Nå er hun blitt tilsatt i Norsk nettleksikon, for å arbeide fram de interaktive og sosiale løsningene. Målet er at leksikonet både skal bli etterrettelig og en levende nettressurs.

− En blogger er en vert som fungerer som en toastmaster på en fest. I framtiden er målet at dette selskapet skal bli stort og mangfoldig og at alle skal føle seg velkomne. Jeg skal metablogge leksikonet, og åpne opp denne festen, sier Ida Jackson. Godal tiltrer i jobben 1. april, det samme gjør Jackson.

− Det finnes mange veier inn til kunnskap på nettet, og alle gode veier til god informasjon er viktige. Ida Jackson er en som kan skape disse veiene og åpne dørene til det kunnskapsuniverset Norsk nettleksikon skal bli, og vi er stolte over at hun vil jobbe for oss, sier Godal (det lille bildet, t.h.)

Ida Jackson har utgitt to bøker, Sosiale medier – hvordan ta over verden uten å gå ut av huset (2010) og Jenter som kommer (i samarbeid med Maren Kristiane Solli, 2008) i tillegg til at hun har levert konsulenttjenester til institusjoner som Aschehoug Forlag, Medietilsynet, Institutt for journalistikk, Deichmanske bibliotek, Bokklubben og Amnesty Norge. Hun har vært fast paneldeltaker på Aktuelt på NRK2 i 2010 og fast bidragsyter til Juntafil på P3 i 2009. Hun sitter i Ungdommens maktutredning, Barne- og likestillingsdepartementet og har utdanning i litteraturvitenskap (UiO) og gått Aschehougs sakprosaskole.

− Jeg gleder meg veldig til å begynne, dette er en jobb hvor det ikke finnes to streker under svaret. Vi skal utvikle en kunnskapsbase som blir annerledes enn Wikipedia, uten at vi på noen måte ønsker å utkonkurrere Wikipedia. Alle som er glade i internett og er glad i kunnskap på nett ønsker at det skal finnes mye og god kunnskap på nettet, i mange former, sier Jackson.

For mer informasjon, kontakt og høyoppløste bilder: Hilde Østby i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, mobil: 97 97 35 72

Anne Marit Godal, ny leder i Norsk nettleksikon, mobil: 911 50 297

Fakta Norsk nettleksikon:

Norsk nettleksikon: Videreutvikles fra Store Norske Leksikon, Store medisinske leksikon og Norsk biografisk leksikon. Artikler skal nyskrives og leksikonet kobles opp mot Nasjonalbibliotekets digitale base.

Leder Anne Marit Godal. Tiltrer 1. april.

Det Norske Videnskaps-Akademi påtar seg arbeidsgiveransvaret for en leksikonredaksjon.

De neste tre årene sikret: Fritt ord har bevilget 15 millioner og Sparebankstiftelsen DNB Nor har bevilget 15 millioner. 10 millioner i året i tre år skal brukes til å utvikle leksikonet.

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening har bevilget 1,5 millioner kroner fordelt over de neste tre årene for å nyskrive leksikonartikler og for at leksikonet skal integreres med Nasjonalbibliotekets digitale base.

Prosjektet er et samarbeid mellom Sparebankstiftelsen DNB Nor, Fritt Ord, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Nasjonalbiblioteket, Det Norske Videnskaps-Akademi og universitetene.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.