Vil du bo og skrive på Svalbard - gratis?

Nå kan forfattere og oversettere som er medlem av NFFO, søke om inntil tre måneders skriveopphold på Svalbard.

Svalbard

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) har nå signert en avtale om å være en samarbeidspartner til Artica Svalbard fra 2023.
NFFO vil gjennom avtalen disponere tre skriveplasser i en periode på fire uker til tre måneder per år.
Søknadsfristen for å søke opphold i 2023 er 27. januar.

Klikk her for mer informasjon og om hvordan du kan søke

NFFO er stolt over å ha blitt invitert som samarbeidspartner til Artica Svalbard. Deltakelse i Artica Svalbards residensprogram gir deltakerne en unik mulighet for til å skape og formidle kunst og kunnskap fra Svalbard og nordområdene, sier Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO.
Gjennom samtaler, seminar og muligheten til kunstner- eller skriveopphold skal Artica Svalbard fremme diskusjoner og kollektiv tenking i og omkring nordområdene og hva Arktis har å bety. Både naturen og ressursene som finnes der, og den unike sosiale, kulturelle og politiske komposisjonen står i fokus.
Sentralt er også hvordan dette henger sammen med den globaliserte verden vi lever i i dag, med de miljømessige og politiske endringene vi sammen står overfor – både internasjonalt og i det sirkumpolare området. Artica Svalbard skal også være med å styrke kunst og kultur på Svalbard ved å legge til rette for at internasjonale kunstnere og skribenter innen alle sjangere og retninger kan drive forskning og kritisk tenkning gjennom den kunstneriske praksisen sin i dialog med lokalsamfunnet, forskarar og fagfolk fra ulike felt på Svalbard.

Stiftelsen Artica Svalbard ble etablert av og realisert med støtte fra Kulturdepartementet, Stiftelsen Fritt Ord, Kuturnæringsstiftelsen, SpareBank1 Nord-Norge og Sparebankstiftelsen DNB i 2016.
De øvrige samarbeidspartnere til Artica Svalbard er Nordnorsk Kunstmuseum, Office for Contemporary Art Norway og Queen Sonja Print Award.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.