- Viser liten forståelse for norsk språk og litteratur

– Fritak for moms på bøker er avgjørende for norsk bokbransjes fremtid, mener Arne Vestbø.

Nffo arne vestbø 014 190529

Finansdepartementet har invitert til høring i forbindelse med NOU 2010:11 Enklere merverdiavgift med én sats. NFFO slutter seg til resten av bokbransjen, som mener forslaget om å avskaffe momsfritak på bøker vil være direkte skadelidende.
NFFO vil argumentere sterkt for at fritaket videreføres i sin nåværende form, der fra og med 01.07.19 også e-bøker er innlemmet, skriver NFFOs generalsekretær Arne Vestbø i høringssvaret:
– Ekspertutvalgets forslag om avvikling viser liten forståelse for hvilken betydning dette indirekte og ubyråkratiske virkemiddelet har for norsk språk og litteratur, og videre for ytringsfriheten og demokratiutviklingen.

Han skriver videre at et fritak er et effektivt virkemiddel som gir utgiverne mulighet til kryssubsidiering mellom bestselgere og såkalte smalere titler.
NFFO ser merverdiavgiftsfritaket som en sentral del av den økonomiske modellen forlagene legger til grunn for sin virksomhet, og mener den er medvirkende til at de kan satse på at forfatter- og oversetterskap kan utvikle seg over tid, skriver Vestbø.

Les hele høringssvaret i lenken under.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.