Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Årsmøtet utsettes til høsten, årskonferansen blir avlyst

Grunnet smittefaren knyttet til koronaviruset blir hele årskonferansen 17. og 18. april avlyst. Årsmøtet til NFFO og Det faglitterære fond flyttes til høsten. 

Sas

– Vi utsetter eller avlyser alle NFFO-arrangementer i mars og april, inkludert årsmøtet, sier Arne Vestbø, generalsekretær i Norsk faglitterære forfatter- og oversetterforening.
– Men siden situasjonen er særlig dramatisk for våre frilansmedlemmer, betaler vi fullt honorar til alle som var hyret inn til oppdrag i vår regi. Vi anbefaler alle andre arrangører å gjøre det samme, sier Vestbø.

Onsdag ettermiddag ble det sendt ut en mail til alle NFFOs drøyt 5100 medlemmer:

Kjære medlemmer,

EEtter en samlet risikovurdering knyttet til koronaviruset (covid-19), har styrene i NFFO og Det faglitterære fond blitt enige om å utsette årsmøte 2020, foreløpig til primo september.

Eksakt dato blir annonsert i løpet av kort tid, og med et forbehold om smittesituasjonens videre utvikling. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvilke konsekvenser utsettelsen får for de ulike sakene som skal opp på årsmøtet. Årskonferansen 2020 er samtidig avlyst, noe som betyr at årsmøte til høsten vil bli avholdt på én dag. 

Dersom du har bestilt flybilletter eller lignende, anbefaler vi at du enten avbestiller disse nå, eller venter så lenge som mulig, slik at de kan ombestilles til ny årsmøtedato er klar. Når det gjelder dere som har betalt inn egenandel for deltakelse, vil denne bli tilbakebetalt.

Vi ber påmeldte medlemmer fylle ut dette skjemaet

Koronaviruset fører også til avlysninger av arrangementer som flere av dere skulle medvirket på. NFFO avlyser foreløpig alle arrangementene sine i mars og april, og vil som arrangør betale fullt honorar til alle som var hyret inn til sceneoppdrag i denne perioden.

Folkehelseinstituttet ber om at arrangementer under 500 deltakere blir risikovurdert, og at eventuell gjennomføring skal avklares med kommunelege. Vi velger å avlyse alle arrangementer heller enn å belaste helsemyndighetene arrangement for arrangement. 

Selv om mange av dere ikke er medlemmer av Norsk forfattersentrum, anbefaler vi å lese denne informasjonen.

Som dere vil se, vil oppdrag som foregår uten involvering av Forfattersentrum være avhengig av hvilke kontrakter dere måtte ha inngått med oppdragsgiver.
NFFO mener at arrangører bør strekke seg langt for å utbetale honorarer for bestilte oppdrag som blir avlyst på bakgrunn av den oppståtte situasjonen.
For øvrig stiller vi oss bak CREOs foreslåtte tiltak fra det offentlige, klikk her for å lese om disse.

NFFOs administrasjon vil forhåpentligvis være i full vigør i ukene framover, men vi vil sterkt begrense reise- og møtevirksomhet og i større grad enn vanlig bruke hjemmekontor. Vår tilstedeværelse i Uranienborgveien 2 vil derfor være mindre enn vanlig.
Nøl likevel ikke med å ta kontakt på telefon eller e-post om du skulle ha behov for det. Vi skal fremdeles være aktive i vårt arbeid for faglitterære forfattere og oversettere, og ser frem til at situasjonen er tilbake til det normale.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.