Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Felles front for sakprosaen

I forbindelse med koronapandemien har NFFO og Den norske Forleggerforening sendt brev til Kulturdepartementet og bedt om særskilte bransjetiltak for sakprosaen.

Collagekris
Kristenn Einarsson i Den norske Forleggerforening (t.v.) og Arne Vestbø i NFFO.

Koronatiltakene har ført til en krise som vil prege også bokbransjen i lang tid framover.
Sakprosautgivelser står særlig utsatt til i krisen som nå har rammet oss, og vi ser allerede nå at både snart ferdige utgivelser og nye prosjekter blir skrinlagt grunnet den svært uforutsigbare situasjonen, heter det i brevet som er undertegnet administrerende direktør Kristenn Einarsson i Forleggerforeningen og generalsekretær Arne Vestbø i NFFO.

De ber nå om bevilging av midler til en krisepakke for sakprosa og oversatt litteratur og foreslår følgende konkrete tiltak:

  • Innkjøpsordningen for sakprosa for voksne bør økes med 30 millioner kroner, slik at rundt 200 titler kan kjøpes inn i 2020.
  • Innkjøpsordningen for sakprosa for barn og unge bøker bør økes med 4 millioner kroner, slik at rundt 40 titler kan kjøpes inn i 2020.
  • Innkjøpsordningen for oversatt litteratur bør økes med 8 millioner kroner, slik at rundt 175 titler kan kjøpes inn totalt i 2020. Økningen bør øremerkes innkjøp av oversatt sakprosa, slik at rundt 70 av titlene tilhører denne sjangeren.

Les brevet i sin helhet nederst på denne siden.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.