Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Miniguide til det norske litterære system

Ønsker du innsikt i hvordan det norske, litterære system fungerer? Les vår miniguide her.

Nffo miniguide til bokbransjen liggende

I forbindelse med Bokåret 2019 og at Norge var hovedland under verdens største bokmesse i Frankfurt, har en rekke skribenorganisasjoner gått sammen om å lage en miniguide om det litterære system.
– Hensikten var å lage en oppdatert oversikt over det norske litterære systemet, som inkluderer alt fra vederlagsordninger til skribentorganisasjoner og litteraturfestivaler, sier Nina Herland, seniorrådgiver for oversettersaker i NFFO og prosjektleder for miniguiden.
– I forbindelse med at Norge hovedland i Frankfurt ønsket Skribentorganisasjonenes samarbeidsutvalg å formidle kunnskap om den norske modellen til et internasjonalt publikum. Derfor finnes den oppdaterte miniguiden både på norsk og engelsk. Ved å oppdatere Miniguiden til det norske litterære systemet har Skribentorganisasjonenes samarbeidsutvalg ønsket å nå ut til et bredt spekter av aktører, fra medlemmer av skribentorganisasjonene til politiske myndigheter og andre som er interessert i å lære noe om den norske bokbransjen, sier Herland.

I lenkene under kan du lese miniguiden, i norsk og engelsk utgave.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.