Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Snudde vederlag til seier

Da er verdens største bokmesse godt i gang. I dag fikk verden vite alt som var verdt å vite om kollektive vederlagsmidler.

Frankfurt
Kopinors Yngve Slettholm, NFFOs Arne Vestbø og Mette Møller fra Den norske Forfatterforeningen under arrangementet i Frankfurt.

På Scene 2 i den norske gjestepaviljongen møttes Mette Møller, generalsekretær for Den norske Forfatterforening, Yngve Slettholm, administrerende direktør i Kopinor og Arne Vestbø, generalsekretær i NFFO – for å diskutere under fanen Collective Licensing, a Hub in the Norwegian Literary System. Copyright from Ibsen until today.

– De kollektive vederlagsmidlene er avgjørende for utviklingen av litteratur på norsk. De siste førti årene har over 6000 bøker blitt skrevet med støtte fra det faglitterære fond, og flest mulig bør få vite om denne suksesshistorien, fortalte Arne Vestbø til de fremmøtte.
NFFO har som representativ organisasjon for faglitterære forfattere og oversettere anledning til å bruke en andel av vederlagsmidlene på felles prosjekter til å fremme den litteraturen våre medlemmer skriver og oversetter. Gjestelandsatsingen i Frankfurt er et åpenbart eksempel å trekke fram, der vi som forening har bidratt med substansiell støtte, sa Vestbø.

Les mer her om NFFOs arrangementer under Frankfurt-messen

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.