Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Digital sakprosafest fra Stavanger i juni!

Fra 7. til 12. juni kan du møte noen av landets fremste sakprosaforfattere i digital festival fra Stavanger.

Sakprosa skiltplakat 1030x686

Pandemien førte til avlyst Stavanger-fest i fjor høst, og heller ikke lyktes det å arrangere en ny i mai. Festivalsjef og NFFOs regionkontakt i Stavanger, Jan Inge Reilstad, forklarer:
– Stavanger sakprosafestival 2020 skulle gått av stabelen 21. november i fjor, men ble på grunn av koronasituasjonen flyttet til den da sikre datoen 8. mai 2021, selveste frigjøringsdagen. Da regjeringen og helsemyndighetene nylig satte i gang med fase 1 av gjenåpningsplanen, tenkte vi at vi hadde vært hårfint fremsynte. Dagen etter stengte Stavanger kommune ned skolene og utelivet på grunn av uventet stor smitteøkning etter påske. Det kunne dessverre ikke bli Stavanger sakprosafestival heller den 8 mai. Istedenfor blir det nå en nedskalert digital festivalversjon, slik at et forventningsfullt publikum skal få litt kjenning med det som var et godt og spennende program. Resultatet er 6 forhåndsinnspilte arrangement, som publiseres fortløpende fra og med mandag 7. juni.

Men mindre festival betyr ikke dårlig festival! På rekke og rad får kan du få noen av landets fremste forfattere og samfunnsaktører rett inn på dataskjermen. Her er programmet:

MANDAG 7. JUNI KL. 19:00
Erlend Loe i samtale med Jan Inge Reilstad om boka Forhandle med virkeligheten. Ett år på ett hjul.
SE ARRANGEMENTET HER

TIRSDAG 8. JUNI KL. 19:00
Robert Steen i samtale med Janne Amble om boka Om natten lyser stjernene
SE ARRANGEMENTET HER

ONSDAG 9. JUNI KL. 19:00
Anne Sverdup-Thygeson i samtale med Per Anders Todal om boka På naturens skuldre. Hvordan ti millioner arter redder livet ditt
SE ARRANGEMENTET HER

TORSDAG 10. JUNI KL. 19:00
Alfred Fidjestøl og Drillo i samtale med Aslak Sira Myhre om boka Mine kamper. Biografien om Drillo
SE ARRANGEMENTET HER

FREDAG 11. JUNI KL. 19:00
Anja Røyne i samtale med Thomas Hylland Eriksen om boka Varm klode, kaldt hode. Løsninger på klimakrisen
SE ARRANGEMENTET HER

LØRDAG 12. JUNI KL. 19:00
Tone Ingebrigtsen og Gjert Ingebrigtsen i samtale med Mímir Kristjánsson om boka Alltid mamma!
SE ARRANGEMENTET HER

– Startskuddet går mandag 7. juni, med daglige sendinger til og med lørdag 12. juni, hver kveld fra kl. 19-20, sier Reilstad.
– Du kan få med deg totalt 6 uhyre interessante samtaler om noen av de mest spennende sakprosautgivelsene fra 2020 – som er like aktuelle nå som da!

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med noen tredjepart. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.