Vil du bli elev på Bjørn Arilds forfatterskole?

Til høsten starter en ny runde med Bjørn Arilds forfatterskole. Dette er en del av NFFOs storsatsing på sakprosa for barn og unge. Vil du bli en av ti utvalgte elever?
Søk innen 8. august!

20220422 nffo forfatterskole 008
Deltakere i diskusjon under det første året med sakprosaskole for barn og unge.

Enten du er etablert forfatter eller helt fersk, kan Bjørn Arilds forfatterskole bli en spennende inngang til barnelitteraturen. Vi gjentar suksessen fra det første året med forfatterskolen, og håper at også etablerte forfatter, både skjønnlitterære- og sakprosaforfattere kommer til å søke. Gjennom et helt skoleår skal vi jobbe med sakprosa for barn og unge. Sammen skal vi utforske sjangeren på en måte som åpner for undring og fag både hos forfatter og leser. Hovedlærer er Bjørn Arild Ersland, og med seg som skrivelærer har han Hilde Hagerup. Begge med professorkompetanse i skrivekunst for barn.

Søknadsfrist er 8. august.

Den første utgaven av forfatterskolen er nettopp avsluttet, med 12 elever som nå står klare for å formidle sakprosa for barn og unge i bokform

– Selvgående organisme

– Sist skoleår høstet vi mange spennende erfaringer og vi tror at mye av det fine som oppstod i vinter kan skje igjen. Målet er at elevgruppa skal bli en selvgående organisme der alle blir delaktige i hverandres tekster. Samlingene blir en blanding av forelesning fra eksterne forelesere og arbeid med hverandres tekster. Alle elevene får en tett oppfølging fra skrivelærerne.
Ti elever får fem fysiske samlinger fredag-lørdag i 2022/2023 med tett tekstoppfølging fra skrivelærerne mellom samlingene.
Skolen er gratis, og NFFO dekker eventuelle reiser og opphold. Vi stiller ingen krav til søkerens alder, bakgrunn eller skriveerfaring.

Dette er datoene for samlingene i lokalene til NFFO i Uranienborgveien 2 i Oslo:
16.-17. september
14.-15. oktober
18.-19. november
10.-11. februar
14.-15. april

Inntak skjer på følgende vis:
Skriv maksimalt fem sider om temaet skogen. Teksten skal være et utgangspunkt for en barne- eller ungdomsbok. Du velger tilnærming selv – det kan for eksempel være en psykologisk, fysiologisk, historisk eller en en dokumentarisk tilnærming, men det må være sakprosa. Til besvarelsen må du redegjøre for målgruppe. Skriv også litt om hvorfor du ønsker å bli tatt opp til skolen. Teksten til opptaket er ikke nødvendigvis den eleven skal jobbe med gjennom året. Det kan være en helt annen tekst.
Frist for påmelding er innen 8. august. Send søknad og event. praktiske spørsmål til prosjektleder i NFFO, kristine.isaksen@nffo.no
For faglige spørsmål: bjornarildersland@icloud.com, eller telefon 400 64 583.

– Samspill

– Da vi lanserte forfatterskolen i fjor var det for å øke antallet sakprosabøker for barn og unge og styrke forfatterbestanden. Skolen ble så vellykket at vi har bestemt oss for å fortsette, sier Kristine Isaksen, som er NFFOs prosjektleder.
– Som elev på skolen får du blant annet en innføring i hvordan skrive for barn og ikke voksne, samspillet med illustratør og faglig etterrettelighet. Skolen vil ha fokus på språk, framstilling og litterære virkemidler. Målet er at elvene skal få hjelp til å utvikle sitt eget språk og at dette resulterer i et ferdig bokmanus når skoleåret er over, sier Isaksen.

20220422 nffo forfatterskole 026
Anna Fiske var gjesteforeleser under det første skoleåret.
20220422 nffo forfatterskole 001
Ingvild H. Rishøi var skrivelærer under skoleåret, sammen med Bjørn Arild Ersland.

Motta vårt nyhetsbrev

Våre adresselister er strengt konfidensielle og deles ikke med uvedkommende. Alle nyhetsbrev vi sender ut inneholder en avmeldings-link og du kan når som helst melde deg av.